Sundhedspolitik lokalt og nationalt

Sundhedspolitik lokalt og nationalt

22. maj 2014 - kl. 0:06 - af

Birgitte og Anders 2Sundhedsudvalgsformand, Anders Broholm (V) har været på besøg hos medlem af Folketinget, Birgitte Josefsen (V), for at drøfte sundhedspolitik i et lokalt og et national perspektiv. Birgitte Josefsen har et indgående kendskab til sundhedsområdet og har bl.a. været venstres sundhedsordfører på Christiansborg.

”Birgitte har arbejdet med sundhedspolitik i mange år og er en stor kapacitet indenfor det politiske felt. Jeg har også kommunalt og regionalt arbejdet med sundhed og er bl.a. med til at udforme den nye nordjyske sundhedsaftale mellem region, kommune og almen praksis. Vi har brug for et stærkt nordjysk sundhedsvæsen og vi har bl.a. brug for at gøre noget ved den stigende lægemangel.” siger Anders Broholm, der er blevet næstformand i det vigtige regionale og tværkommunalt sundhedskoordinationsudvalg, der skal koordinere sundhedsområdet mellem de forskellige sektorer.

Det er bl.a. kommuneres nye opgaver på sundhedsområdet, der kræver et tæt samarbejde mellem kommune og folketing, for at sikre de bedste løsninger. Kommunerne løser mange nye opgaver, men det er ikke altid pengene følger med – det skal der laves om på mener den frederikshavnske sundhedsudvalgsformand.

Birgitte Josefsen og Anders Broholm afholdt bl.a. møde med fhv. minister Hans Christian Schmidt, der er medlem af sundheds- og forebyggelsesudvalget i folketinget og desuden formand for udvalget vedr. Landdistrikter og øer for at drøfte problemstillingerne.

”Der er brug for landspolitisk fokus på det store stykke arbejde kommunerne gør på sundhedsområdet. Samtidig er vi nødt til at gøre opmærksom på, at Nordjylland har en række udfordringer med lægemangel. Det var godt at få leveret de budskaber og der var stor lydhørhed fornemmede jeg.” siger Anders Broholm.

Birgitte Josefsen, der har været medlem af folketinget siden 2005, er i gang med sin sidste periode i folketinget, da hun tidligere har meddelt at hun ikke genopstiller.

”Det er vigtigt, at der er en ny generation af nordjyske politikere, der kan tage over. Anders Broholm har et indgående kendskab til nordjysk lokalpolitik og har arbejdet med sundhedspolitik i flere år. For at få sin politik igennem kræver det både erfaring og nye ideer. Det har Anders.” Siger Birgitte Josefsen, MF.

Venstrefolkene fik udover sundsområdet lejlighed til at vende udkantsproblematikker som kommunernes fremtidige finansiering, når demografien ændrer sig – noget der er en stor udfordring for bl.a. Frederikshavn Kommune.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sundhedspolitik lokalt og nationalt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger