Opbakning fra kirken til Stensnæsskolen

Opbakning fra kirken til Stensnæsskolen

19. maj 2014 - kl. 0:14 - af

KONFIR_600x250I den sidste tid, har der været masser af aktiviteter, argumenter og aktioner til fordel for de nedlukningstruede skoler i Frederikshavn Kommune. Kirken er nu kommet på banen med støtte til Stensnæsskolen i Voerså.

I et åbent brev til Fællesbestyrelsens formand, Charlotte Laubek, skriver sognepræst ved Albæk og Lyngså kirker Helge Morre Pedersen.

Udtalelse vedr. Stensnæsskolen og konfirmandundervisning
Med stor bekymring erfarer jeg 14. maj i Nordjyske, at Stensnæsskolen overvejes reduceret til en mindre skole med elever fra 0.-6. klasse.

I den anledning vil jeg gerne give udtryk for de problemer en sådan reducering vil give for Albæk-Lyngså sogn.

Historik:
Albæk-Lyngså sogn, som er sammenfaldende med Stensnæsskolens distrikt, er placeret i det sydøstligste hjørne af Frederikshavn kommune.

I sognet er der tradition for en stærk sammenhængskraft mellem befolkning, skole og sogn. For kirken betyder dette konkret en oftest 100 % deltagelse i både konfirmationsforberedelse og minikonfirmandundervisning.

Siden den første konfirmationsanordning i 1736 har der været en fast tradition med undervisning af sognets konfirmander i konfirmandstuen i sognepræstens (hjem) embedsbolig, og senere konfirmation i sognets kirke(r).

Det vil fratage sognet integritet, dersom 7. klasse fremover skal fordeles på forventelig henholdsvis Dybvad og Sæby skole. Sognet vil blive rykket over i en vestlig og en østlig del og sammenhængskraften forsvinde.

For konfirmandundervisningen forudser jeg store udfordringer både i forhold til logistikken og i forhold til pædagogikken.

I forhold til logistikken tænker jeg på det kaos, det vil give, når kirken skal til at samle konfirmander sammen i busser og minibusser fra flere forskellige skoler for at transportere dem ”hjem” til ”deres sogn” og ”deres konfirmationspræst”. Hertil kommer, at dette naturligvis vil være en ikke ubetydelig udgift for kirken.

I forhold til pædagogikken ligger der en problemstilling i, at nogle børn tages ud af én klasse, – andre af en anden, – og så sættes de sammen i konfirmandstuen og skal til at fungere i en ny sammenhæng.

Jeg skal derfor anmode Frederikshavn Kommune om at tænke ovenstående med og alvorligt genoverveje den konsekvens for sammenhængskraften i kommunens sydligste udkant, som en skolereducering vil medføre.

Vi er ét sogn, ét skoledistrikt og en befolkning med sammenhæng og integritet. Og vi har et stærkt ønske om at fastholde denne.

Med venlig hilsen

Helge Morre Pedersen
Sognepræst

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Opbakning fra kirken til Stensnæsskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER