Nordjyske sygehuse har fået endelig kvalitetskarakter

Nordjyske sygehuse har fået endelig kvalitetskarakter

18. maj 2014 - kl. 0:11 - af

Sygehus_600x250De nordjyske sygehuse og Psykiatrien er nu alle endeligt godkendt i forhold til Den Danske Kvalitetsmodel. Alle er akkrediteret.

Det er anden gang, de nordjyske sygehuse bliver akkrediteret eller med andre ord godkendt i forhold til Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM), og som for tre år siden blev de nordjyske sygehuse som de første efter den nyeste udgave af DDKM grundigt undersøgt af Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet (IKAS). For sygehusene er det en form for eksamen, hvor de viser, at de kan leve op til de nationale standarder på sundhedsområdet.

Alle sygehusene og Psykiatrien havde besøg af IKAS i løbet af efteråret. Drypvis i slutningen af 2013 og starten af 2014 fik alle sygehuse og Psykiatrien en tilbagemelding fra Akkrediteringsnævnet om, at de var midlertidigt akkrediteret. Det betød i praksis, at de var akkrediteret, men et genbesøg eller indsendelse af skriftlig dokumentation ville kunne ændre den endelige akkrediteringsstatus.

Efter opfølgningen har alle nu fået deres endelige akkrediteringsstatus. Og både Aalborg Universitetshospital, Sygehus Thy-Mors og Psykiatrien er akkrediteret uden bemærkninger, mens Sygehus Vendsyssel og Sygehus Himmerland (fra 1. maj en del af Aalborg Universitetshospital) er akkrediteret med bemærkninger.

For Sygehus Vendsyssel er det imidlertid kun med bemærkninger til to indikatorer af 450 undersøgte, og ingen af de to er patientsikkerhedskritiske. For Sygehus Himmerland er der kun tale om bemærkninger til en indikator, som heller ikke er patientsikkerhedskritisk. Det flotte resultat glæder regionsrådsformand, Ulla Astman.

– Med det officielle kvalitetsstempel sætter vi en tyk streg under, at borgerne er i gode hænder, når de kommer i kontakt med det nordjyske sygehusvæsen. Medarbejderne leverer et solidt stykke arbejde med høj faglig kvalitet. Det har de alle god grund til at være stolte af.

De endelige akkrediteringer kommer kort tid efter, at de nordjyske sygehuse og Psykiatrien har opnået flotte resultater i Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser, der måler tilfredsheden blandt patienterne. Her havde 97 % af de ambulante patienter og 93 % af de indlagte et godt eller meget godt indtryk af deres behandling på sygehusene.

– Kvalitet i behandlingen og patienttilfredshed går gerne hånd i hånd. Og jeg er sikker på, at det målrettede kvalitetsarbejde, som sygehusene og Psykiatrien lægger for dagen, har givet sig udslag i de flotte tilfredshedsresultater, siger Ulla Astman.

Fakta om akkreditering

– Sygehus Himmerland, Sygehus Vendsyssel, Aalborg Universitetshospital, Sygehus Thy-Mors og Psykiatrien havde hen over efteråret besøg af undersøgelseshold fra IKAS

– Undersøgelsesholdene består af sundhedsfagligt personale fra andre af landets sygehuse, som undersøger, om sygehuset lever op til en række standarder defineret i Den Danske Kvalitetsmodel, hvor en standard fx er indført for i den sidste ende at skabe bedre og mere sammenhængende patientforløb.

– På baggrund af besøget laver undersøgelsesholdet en rapport, som behandles i Akkrediteringsnævnet

– Akkrediteringsnævnet afgør derefter, hvilken akkrediteringsstatus sygehusene skal have, og om de overhovedet bliver akkrediteret.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske sygehuse har fået endelig kvalitetskarakter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER