Aalborg UH giver tykke børn lettere liv

Aalborg UH giver tykke børn lettere liv

17. maj 2014 - kl. 0:04 - af

aalborg_sygehus_nord_600x250Mandag er der kickoff på projektet NORDLET, der i løbet af det næste år skal hjælpe 160 svært overvægtige børn i 8-12 års alderen.

Børn med overvægt risikerer både fysiske, psykiske og sociale følger af deres overvægt, og der er stor risiko for, at de bærer overvægten med ind i voksenlivet.

Derfor har børnespecialet Aalborg Universitetshospital etableret projektet NORDLET – i samarbejde med Børneafdelingen på Sygehus Vendsyssel og indtil videre syv nordjyske kommuner (Frederikshavn, Jammerbugt, Læsø, Mariagerfjord, Rebild, Thisted og Aalborg). Flere kommuner er på vej.

Projektet går ud på at give børnene en hjælp med flere indgange – fordi det viser sig, at det psykiske spiller lige så stor rolle for vægttab og vægtstabilisering som at skabe gode rammer om kost og fysisk aktivitet. Derfor er der tilknyttet socialrådgiver og psykolog til behandlerteamet.

Samarbejdet med kommuner, sundhedsplejersker og praktiserende læger bliver en hjørnesten i projektet, da det er afgørende, at tilbuddet kommer ud i nærmiljøet, hvor børnene befinder sig.

Kickoff med perspektiver
De første hold børn starter i projektet 23. maj (Sygehus Vendsyssel) og 6. juni (Aalborg Universitetshospital). De næste hold begynder i september og december. I alt forventer man at give 160 nordjyske børn i alderen 8-12 år et lettere liv.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aalborg UH giver tykke børn lettere liv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger