Lærerarbejdspladser på skolerne…

Lærerarbejdspladser på skolerne…

13. maj 2014 - kl. 0:37 - af

600x250_skoleSom følge af den nye folkeskolereform og den aftale, Frederikshavn Kommune har indgået omkring udmøntningen heraf, skal der ske en række ændringer for at skaffe flere arbejdspladser til lærernes forberedelse af undervisningen, når de opholder sig længere tid på skolen.

Børne- og Ungdomsudvalget skal på næste møde den 14. maj drøfte en række muligheder og konsekvenser vedr. dette. Det fremgår, at når en arbejdsplads skal benyttes i mere end to timer ad gangen, er der nogle arbejdsmiljømæssige krav til både det lokale, der anvendes, og til arbejdspladsens indretning.

En arbejdsplads skal som minimum bestå af et arbejdsbord, der kan indstilles i højden, en indstillelig kontorstol, en arbejdslampe og et skråtstillet tastatur. Desuden skal alle medarbejdere have hylder i umiddelbar nærhed af deres arbejdsplads, og der skal være et aflåseligt skab, hvor det er muligt at lægge personlige ejendele og papirer med personfølsomme oplysninger.

Arbejdspladserne skal samtidig leve op til det gældende byggereglement. Det betyder, at der vil skulle ske forbedring af ventilation, akustik og belysning, og evt. foretages ændringer i elektriske installationer, ligesom der skal udføres nødvendige overfladebehandlinger, udskiftning af gulvbelægning, maling af flader m.v.

Der foregår i øjeblikket en screening af skolerne, men da denne screening ikke er afsluttet, kan der for nuværende ikke oplyses noget endeligt udgiftsbeløb, men der skal afsættes midler til bygningsmæssige ændringer samt inventar til arbejdspladserne.

For at kunne komme i gang med etableringen af arbejdspladserne, så flest mulige står klar til skoleårets start den 1. august 2014, anmoder Børn og Kultur om, at der i første omgang frigives 3 mio. kr. til arbejdet.

Direktøren med ansvar for Børn og Kultur indstiller, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender, at dette beløb i første omgang godkendes og tages fra vedligeholdelseskontoen til etablering af lærerarbejdspladser samt til de nødvendige bygningsændringer, som dette medfører.

Tekst af Per Rye

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lærerarbejdspladser på skolerne...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER