Birkens og de vilde planters dag på Pedersholt

Birkens og de vilde planters dag på Pedersholt

12. maj 2014 - kl. 0:05 - af

Ukrudt_600x250Netop nu myldrer ukrudtsplanterne frem i de mange haver, og det, for mange, så plagsomme arbejde med bekæmpelse af dette er begyndt. Skal vi bruge ukrudtsmidler eller ej? Det er den letteste løsning, men også den dårligste og mest ødelæggende. Hvorfor ikke se på sagen på en helt anden måde. Lad de mange uønskede planter indgå som en fornyelse af din gastronomiske formåen.

”På Pedersholt går vi ligefrem og ser frem til de nye spirer her om foråret. Ukrudtet er jo det første, der kommer frem”, siger Frank Zenas. ”De bliver flittigt benyttet her både i produktionen af sennep, urtesalte, teer og marmelader, og de indgår i vores daglige kost, idet vi selv lever en hel del af vegetarisk mad foruden det økologiske kød, vi selv producerer. Vi har længe brugt store mængder af disse planter samt birk og gran, der jo også er fremme nu.

Vi inviterer derfor til et gastronomisk arrangement, hvor vi ser på, hvad man kan bruge de forskellige urter og birk og gran til. Det sker søndag den 18. maj i teltet på gårdspladsen og i gårdbutikken på Pedersholt på Tryvej 201 ved Dybvad fra kl. 10 til 17.00.

Den megen fokus på det Nordiske køkken har vist os vejen til nogle af de planter, vore forfædre var så afhængige af, og som faktisk giver en helt fantastisk smag. Vi har tappet birkesaft længe. Det er ovre nu, men så er der bladene og grantræet at gå løs på.

Birkens og de vilde urters dag vil byde på en oplevelse med talrige smagsprøver på økologiske produkter, retter og andet med netop birken og de vilde planter som de absolutte hovedpersoner.

Det vil dreje sig om vore egne økologiske produkter, f.eks. forskellige produkter af birkesaft, birke iste og birke is. Også urtesennep er et af vore egne produkter, hvor brændenælde, skvalderkål og ramsløg er nogle af ingredienserne.

På grund af de mange smagsprøver m.v. tager vi en lille entré til arrangementet, nemlig 30. kr. for voksne. Til gengæld får man så også en dejlig oplevelse med sig hjem, for uden smagsprøverne i teltet, bliver der et lille foredrag om de vilde planter på en lille markvandring omkring Pedersholt, hvis man skulle have lyst til det. Det sker klokken 13.30”, slutter Frank Zenas, som vise rundt og komme ind på de planter og træer, som anvendes i fødevareproduktionen på Pedersholt. Og man kan smutte en tur ind i gårdbutikken, hvor alle de økologiske produkter er på lager.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Birkens og de vilde planters dag på Pedersholt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger