Regnskab: Rekordresultat fra Spar Nord Sæby

Regnskab: Rekordresultat fra Spar Nord Sæby

7. maj 2014 - kl. 12:50 - af

jan_gudiksenSpar Nord Sæby runder sammen med resten af Spar Nord første kvartal med et resultat på 312 millioner kroner efter skat – det bedste kvartalsresultat nogensinde.  Rekordresultatet skyldes ikke mindst kursgevinsten fra salget af Nets-aktierne, men også faldende nedskrivninger trækker den rigtige vej.

Spar Nord tjener i årets første tre måneder næsten 312 millioner kroner efter skat. Det svarer til mere end en fordobling af resultatet sammenlignet med samme periode sidste år, og det er det bedste kvartalsresultat i bankens historie.

Spar Nords basisindtægter stiger i første kvartal til 883 millioner kroner, og heraf udgør kursgevinsten fra salget af Nets-aktierne 178 millioner kroner.

Ifølge Direktør Jan Gudiksen i Spar Nord Sæby er regnskabet opmuntrende læsning:
– Ser vi på bunlinjen for første kvartal, så kan man næsten kun blive i godt humør af det. Men når det er sagt, så er det selvfølgelig vigtigt at huske på, at en betydelig del af resultatet i første kvartal skyldes kursgevinsten fra salget af Nets-aktierne. Og den gevinst kommer desværre kun én gang, siger Jan Gudiksen.

– Hvis vi ser bort fra kursgevinsten fra Nets, så er resultatet knap så prangende, men der er stadig en række positive tendenser, som vi kan glæde os over. Blandt andet er vores nedskrivninger inde i en faldende tendens, forsætter han.

Spar Nords samlede nedskrivninger på udlån faldt 13 procent sammenlignet med samme periode sidste år og landede dermed på 90 millioner kroner.

Ærgerligt fald i udlånet
Regnskabet fra Spar Nord afspejler, at virksomheder og private husholdninger fortsat er tilbageholdende med at forbruge og investere, og for Spar Nord betyder det, at bankudlånet siden nytår falder med cirka to procent.

– Det er lidt ærgerligt, for vi vil faktisk gerne låne flere penge ud.  Men vi oplever stadig, at kunderne afdrager på lånene i et hurtigere tempo, end vi låner nye penge ud, siger Jan Gudiksen  og tilføjer:

– Til gengæld oplever vi en stigende efterspørgsel på områder som formuepleje, kapitalforvaltning og pension, fordi mange har øget deres opsparing igennem kriseårene. Og den aktivitet udgør en vigtig kompensation for det faldende udlån.

Opkøb på dagsordenen
Spar Nord overtog i april Basisbanks forretning inden for bolig- og andelsboliglån, og opkøb står stadig højt på Spar Nords strategiske dagsorden.

– På landsplan får vi omkring 10.000 nye kunder netto hvert år, men planen er stadig, at vi sideløbende hermed forfølger de relevante opkøbsmuligheder, der måtte vise sig i markedet, lyder det afsluttende fra Jan Gudiksen.

Om Spar Nord
Med flere end 360.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 75 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2013 et overskud før skat på 670 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 125.000 aktionærer.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regnskab: Rekordresultat fra Spar Nord Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger