Møde på Stensnæsskolen vedr. skolenedlæggelse

Møde på Stensnæsskolen vedr. skolenedlæggelse

7. maj 2014 - kl. 17:12 - af

SONY DSCEfter det er kommet frem, at Stensnæsskolen i Voerså kan blive en af de skoler, der skal nedlægges, for at Frederikshavn Kommune kan spare penge, havde en aktionsgruppe, bestående af formand Charlotte Laubek, Anja Eckhardt, Fiona Bindesbøll og Kasper Kristensen, tirsdag aften indkaldt til møde.

Her blev der bl.a. diskuteret, om det kan være rimeligt, at børnene, som skal ud af kommunen for at gå i skole andre steder, skal tilbringe så lang tid på buskørsel, længste afstand kan blive på 22 km, og hvem skal hente og bringe, når børnene skal til læge, tandlæge eller bliver syge i skoletiden?

Skolen, som ligger nr. 1 i Frederikshavn Kommune, og nr. 70 på landsbasis ud af mere end 1000 skoler, har udmærkede fysiske rammer, da tingene ligger lige ved siden af hinanden. Der er tværfaglige timer og faglig dygtighed blandt lærerpersonalet.

Ud over Stensnæsskolen, er der i Voerså, børnehave, SFO, Voerså IF, Voersåhallen, Ungdomsklub og multibane. Noget som, efter en skolelukning, vil blive svær at bibeholde, da børnene vil få en lang transporttid oveni den i forvejen lange skoledag i en heldagsskole, og der med ikke kan være fremme i Voerså for at deltage i fritidsaktiviteterne.

I det sidste stykke tid er der kommet 8 elever mere på skolen – bl.a. fra Brønderslev Kommune, og elevtallet vil over de næste 3 år stige. Der er p.t. 170 elever på skolen.

Nu appellerer skolen til, at Børne- og Ungdomsudvalget vil sikre, at der fortsat vil være en i forvejen velfungerende skole i Voerså. Dette er altafgørende for at sikre byens overlevelse – bl.a. som attraktivt bosted for børnefamilierne, der skal være med til at sikre skattegrundlaget i Frederikshavn Kommune i mange år fremover.

Alt i alt drejer det sig om mulig lukning af skolen i hele den sydlige del af Frederikshavn Kommune – Voerså, Lyngså, Præstbro, Engbæk, Sørå, Rugtved, Fæbroen, Mølholt og Albæk.

 

 

 

En kommentar til “Møde på Stensnæsskolen vedr. skolenedlæggelse” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Møde på Stensnæsskolen vedr. skolenedlæggelse”

  • Svend Kongsbak

    Atter et eksempel på at kommunerne bliver bevilget alt for få af vore hårdt tjente skattekroner til at administrere vore interne udgifter med, blot fordi vi har en regering som er mere optaget af at dele pengene ud til udlandet samt rette ind efter hvad EU mener vi skal betale til, som feks. børnecheck og andre sociale ydelser. End ikke nogen i regeringen er så begavet at de kan indse det tåbelige i at hvis en Rumæner eller Polak kommer hertil og plukker et par bakker jordbær så skal der fluks sendes børnecheck til børnene i hjemlandet fordi mindst en af forældrene arbejder i Danmark, men hvis feks. et Dansk forældrepar vælger at sende deres barn på sprogskole i feks. U.S.A., så bortfalder retten til børnecheck øjeblikkeligt fordi barnet ikke længere bor i Danmark, forstå det hvem som kan.

    Svend Kongsbak.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Møde på Stensnæsskolen vedr. skolenedlæggelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger