Kirsebærflaget gik til tops 1. maj…

Kirsebærflaget gik til tops 1. maj…

5. maj 2014 - kl. 10:44 - af

IMG_6174_600x250Det var ikke bare de røde faner, der blev luftet rundt omkring i landet 1. maj. I Voerså gik et særligt og specielt flag til tops. Det var kirsebærflaget, der blev hejst på den midterste af tre flagstænger, på den gamle krogrund ved åen. Her skal det vejre indtil kirsebærsæsonen slutter omkring 30. september.

Voerså Kirsebærlaug har investeret i et hvidt flag med kirsebær og tekst. Det hvide flag er påført kirsebærlaugets logo med teksten Voerså Kirsebærby. En investering på i alt kr. 650 -.

Kirsebæravlen er ligesom blevet glemt i nogle år, og antallet af kirsebærtræer i byen er gået en del tilbage i forhold til tidligere. Men for et par år siden blev der plantet 200 nye kirsebærtræer i private haver i byen, og Voerså fører sig nu frem som ”Kirsebærbyen”.

Kirsebær i Voerså er ikke noget nyt fænomen. Fra omkring år 1900 og måske før og helt op til omkring 1970, var der hundredvis af kirsebærtræer i byen – især i den gamle bydel, som til dagligt blandt lokale bliver kaldt Østerbyen, var der rigtig mange kirsebærtræer. I blomstringstiden, som er i starten af maj, var langt de fleste træer i byen fyldt med hvide blomster. Senere på året blev der høstet kirsebær, som blev indleveret hos byens tre lokale købmand, der et par gange om ugen fik besøg af et frugt- og grønthandlerfirma fra Aalborg, som hentede i tøndevis af kirsebær i byen, som så blev fabrikeret til vin, marmelade, saft og syltetøj. Kirsebæravlen var før i tiden et godt tilskud til økonomien både hos fiskere, landmænd, borgere og den arbejdende befolkning i byen og oplandet.

Kirsebærtræerne rundt om i byen står nu i fuldt flor, og allerede sidste sæson blev der høstet en del bær.

Bestyrelsen bag lauget håber, at der med tiden en gang om året kan afvikles en kirsebærfestival, men indtil videre afholdes fagligt kirsebærmøde/generalforsamling og Kirsebærrets Dag.

IMG_6186_400x600 IMG_6182_400x600IMG_6184_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kirsebærflaget gik til tops 1. maj...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER