Nordjyske patienter blandt landets mest tilfredse

Nordjyske patienter blandt landets mest tilfredse

29. april 2014 - kl. 9:51 - af

Sygehus_600x250Patienttilfredsheden med sygehuse og psykiatri i Nordjylland er meget høj. Ny undersøgelse peger dog også på områder med forbedringspotentialer.

Sygehuse og psykiatri i Nordjylland får stor anerkendelse fra patienterne i netop offentliggjorte patientundersøgelser.

Når det handler om patienter på Region Nordjyllands sygehuse, så har 97 % af de ambulante og 93 % af de indlagte patienter et godt eller meget godt indtryk af deres behandling på sygehusene. Det glæder formanden for Regionsrådets udvalg for kvalitet og patientsikkerhed, Asta Skaksen.

– Det flotte resultat er samtidig en cadeau til alle de medarbejdere på de nordjyske sygehuse, som hver dag yder en dedikeret indsats for at levere den bedst mulige behandling til patienterne, siger Asta Skaksen.

Selv om Region Nordjylland ifølge undersøgelsen har de næstmest tilfredse patienter blandt landets fem regioner, så kan man ikke hvile på laurbærrene. Undersøgelsen peger nemlig også på områder med potentiale for forbedringer. Eksempelvis er indlagte patienter for ofte i tvivl om noget efter udskrivelsen, mens ambulante patienter savner information om årsager til ventetid.

– Vi er ikke blinde i forhold til forbedringspotentialerne. Det vil vi arbejde systematisk med i den regionale kvalitetsorganisation og følge tæt fra politisk hold. Vi ser desuden frem til, at den nye forløbsbaserede ledelses- og organiseringsform, som vi har indført i det nordjyske sygehusvæsen, kan understøtte eller øge den nuværende høje patienttilfredshed, siger Asta Skaksen.

Landets bedste aktivitetstilbud i Psykiatrien

Den nye undersøgelse viser, at der i Psykiatrien bl.a. er sket en forbedring siden sidste undersøgelse, når det gælder aktiviteter for indlagte patienter. Efter en særlig indsats over for aktiviteter for indlagte patienter, svarer 80 % af patienterne nu, at de er tilfredse med aktiviteter under indlæggelse.

– Vi er dermed landets bedste til at tilbyde de indlagte voksne psykiatriske patienter aktiviteter, og det er glædeligt for patienterne og rigtig flot af medarbejderne, som har arbejdet målrettet med indsatsen, siger formanden for Psykiatriudvalget, Jette Ramskov.

Aktiviteterne består bl.a. af behandlingsaktiviteter, fysiske aktiviteter og sociale aktiviteter for patienter og pårørende.

Nationalt og også i den nordjyske Psykiatri er der store udfordringer med psykiatriske patienter, der har fysiske sygdomme. Godt halvdelen af de indlagte voksne nordjyske patienter svarer, at de har talt med personalet om problemer med deres fysiske helbred.

– Vi har en stor udfordring med at skabe langt bedre sammenhæng mellem psykisk og fysisk sygdom. Vi har allerede sat forskellige tiltag i gang og vil se langt flere af disse i årene fremad, siger Jette Ramskov.

Yderligere informationer

LUP 2013

– Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser er en spørgeskemaundersøgelse, der følger op på oplevelserne for patienter i forbindelse med indlæggelse, ambulant behandling eller fødsler fra august til oktober 2013 på Region Nordjyllands sygehuse og Psykiatrien.

– I alt 26.205 nordjyder har deltaget i spørgeskemaundersøgelsen, hvilket giver en svarprocent på 57 %.

– For de fleste af undersøgelsens spørgsmål er der en andel på over 90 % der svarer positivt eller meget positivt.

– Resultaterne i Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser 2013 kan læses her: http://patientoplevelser.dk/lup

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske patienter blandt landets mest tilfredse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger