Frihedsgudstjeneste i Sæby Kirke på søndag

Frihedsgudstjeneste i Sæby Kirke på søndag

29. april 2014 - kl. 9:55 - af

Saeby kirke_600x250Traditionen tro er der frihedsgudstjeneste i Sæby Kirke den 4. maj kl. 19. Musikkorps Sæby er traditionelle deltagere ved denne specielle gudstjeneste, som skal erindre os om vores privilegium – at have vores frihed – i fred.

”Vi er taknemlige for, at vi år efter år, får tilbudt dette hverv, og vi gør os umage for at finde musikstykker, som passer på frihedsfølelsen, og som i musiske toner kan udtrykke denne – friheden i vores nuværende samfund.  Vi glæder os meget til denne højtidelige aften og håber at rigtig mange borgere vil slutte op om begivenheden og et kort stund sammen med os, reflekterer lidt over den store menneskelige værdi – der gemmer sig i det lille ord – FRIHED”, siger Mogens Aarup, der er orkesterleder.

Musikkorps Sæby medvirker sammen med organist Ivan Høiberg og sognepræst Keld Skovgård.

Danmark har nu været et frit land i 69 år. Både historisk og aktuelt bliver vi mindet om, at denne frihed ikke er en selvfølge.  Vi har lige kunnet mindes 150 året for slaget på Dybbøl Banke, der kostede os dyrt både menneskeligt og territorialt, og kunne have kostet os vores selvstændighed som land. Og når der holdes frihedsgudstjeneste den 4. maj, har det jo at gøre med, at det var den dag Danmark blev fri efter fem mørke besættelsesår. De aktuelle forhold i Ukraine, Syrien, og mange andre steder viser også, at ufrihed og en truet selvstændighed ikke bare hører fortiden til. Frihedsgudstjenesten er således en mulighed for at give udtryk for taknemlighed over, at vi lever i et frit land.

Efter gudstjenesten er der samvær i Mariehuset med kaffe og fællessang.

Foreninger og lignende er meget velkomne til at deltage med faner.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frihedsgudstjeneste i Sæby Kirke på søndag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER