En bombe under de små skoler i Frederikshavn kommune

En bombe under de små skoler i Frederikshavn kommune

29. april 2014 - kl. 15:45 - af

Stensnaesskolen_faellesspisning_600x250Når Børne- og Ungdomsudvalgets mødedagsorden for mødet 8. maj offentliggøres fredag, ligger der øjensynligt en tiggende bombe under et af mødets punkter.

En højtstående kilde I kommunen oplyser til SaebyAvis.dk, at der på baggrund af faldende elevtal med op mod 2.000 elever på kommunens folkeskoler, vil opstå en overkapacitet frem mod 2020. Derfor vil der ifølge oplysningerne været et punkt på dagsordenen der omhandler skolelukninger i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2015.

Der skulle også i den forbindelse forelægge anbefalinger fra kommunens embedsmænd omkring hvilke skoler, der kommer i spil. Det skulle dreje sig om skolerne i Jerup – Elling – Gærum – Ålbæk og Voerså, som anbefales lukket.

Skolen i Ålbæk er den eneste, der, som det ser ud pt., holder elevtallet ud af ovennævnte skoler.

Skolerne i Strandby og Dybvad/Hørby bevares forlyder det.

6 institutioner i Frederikshavn lukkes, hvilke det drejer sig om, vides endnu ikke.

Om det er sådan virkeligheden kommer til at se ud, kan der kun gisnes om, men ingen af medlemmerne i Børne- og Ungdomsudvalget, som SaebyAvis.dk i dag har talt med, ønsker at udtale sig, før der foreligger en dagsorden og et eventuelt notat på fredag.

Byrådsmedlem og medlem af Børne- og Ungdomsudvalget Mette Hardam siger, at hun er lidt ked af, at der er blevet lækket oplysning, som måske ikke har noget på sig. Noget, som også vil kunne give nogen ondt i maven, indtil den endelige afgørelse – hvis det overhovedet bliver aktuelt.

 

 

En kommentar til “En bombe under de små skoler i Frederikshavn kommune” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “En bombe under de små skoler i Frederikshavn kommune”

  • Karl Henrik Hansen

    Jeg forstår ikke kommunens handlinger. Vi har haft kommunesammenlægning og snakket mange besparelser ved stordrift. Hvor er alle de penge henne som skulle være sparet og hvorfor snakker vi om at trække flere skatteydere til kommunen når man ikke ønsker bevarelse af landsbyerne. Hvad mente byrådsmedlemmerne med at de ikke ville lukke skoler når man nu sidder med skjult dagsorden. Hvad er det der gør at Frederikshavn kommune ikke tænker på de små smukke lokalsamfund som er et meget vigtigt virke for kommunen. Hvorfor er det så vigtigt at få nye bygninger bygge hvor der ikke engang er nogen som vil drive erhverv i men som koster kassen at opføre og vedligeholde. Hvornår kommer mennesket frem for systemet til kommunen. Jeg er så dybt røstet over den måde man bare tromler hen over de mindre landsbyer i kommunen og man slet ikke viser respekt for det store arbejde som hvert enkelte landsby gør. Vi tilbyder vores børn timelang buskørsel og glemmer at børn skal have lov til at være børn og have muligheden for selv at være en del af fremtiden på en fornuftig måde. Børn bliver taget som gidsel i den her skolestruktur og mange forældre vil opleve at deres hus bliver usælgeligt og tvunget til at blive i en landsby som kommunen ikke værdsætter. Kom nu op af sofaen kære byrådsmedlemmer og tænk konstruktivt og bredt i stedet for at satse alle pengene på en hest og miste alt andet.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En bombe under de små skoler i Frederikshavn kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER