Kaj Munk er temaet i Kirkens Dagligstue

Kaj Munk er temaet i Kirkens Dagligstue

25. april 2014 - kl. 0:06 - af

Kaj-Munk_600x250Fredag d. 2. maj kl. 14.30 i Mariehuset, fortæller Marianne Serup Boesen, der havde sin barndom i Sæby, om Kaj Munk. Hun oplevede selv, at hendes far, Søren Serup, blev taget af tyskerne, da hun var fem år gammel. Hendes far døde som fange i udryddelseslejren Neungamme et par måneder før befrielsen, blot 40 år gammel. Søren Serups navn står på mindetavlen for faldne i Sæby Kirke.

I januar måned var det 70 år siden Kaj Munk blev myrdet af en gruppe nazister på en mørk landevej nær Silkeborg. Han kæmpede og døde for Danmarks frihed. Han kæmpede ikke med våben, skønt han var en ivrig jæger, men kæmpede med Ordets Sværd, gennem teateret, i sin journalistik og i sine prædikener, og nåede ud til brede dele af den danske befolkning.

Alle er hjertelig velkomne denne eftermiddag.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kaj Munk er temaet i Kirkens Dagligstue ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER