Socialområdet tager den største del af den regning

Socialområdet tager den største del af den regning

23. april 2014 - kl. 21:48 - af

Frederikshavn_kommune_600x250Frederikshavn Kommune skal spare 25 millioner ekstra i 2015, og socialområdet tager den største del af den regning.

Efter et møde i økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune onsdag eftermiddag står det klart, at kommunen skal spare 25 millioner kroner ekstra i 2015 ud over de i forvejen planlagte 100 millioner kroner, der allerede skal spares, skriver TV2/Nord.

”Vores likviditet er presset, og vi er nødt til at træde i karakter. Vi synes ikke, det er skønt, men vi har ikke råd til at lade være”, siger borgmester Birgit Hansen.

Økonomiudvalget har besluttet at fordele besparelserne mellem kommunens forskellige udvalg ud fra nogle såkaldte nøgletal. Disse tal kommer fra andre sammenlignelige kommuner, og her forsøger Frederikshavn Kommune at rette ind efter de kommuner, hvor frederikshavnerne lige nu har højere udgifter end andre kommuner.

Det bliver det sociale område, der skal forberede sig på den største del af de ekstra besparelser – 14.7 millioner kroner ekstra skal socialudvalget finde på budgettet for 2015.

Også Børne- og Ungdomsudvalget skal spare næsten 3,5 millioner kroner, mens Økonomi- og Kultur- og Fritidsudvalget skal spare hver 2,7 millioner kroner.

”Vi har givet den medicin, der skal til, og nu venter vi så på, at medicinen virker”, siger borgmesteren.

Det er nu op til de enkelte udvalg at beslutte, hvor pengene skal findes.

 

2 kommentarer til “Socialområdet tager den største del af den regning” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Socialområdet tager den største del af den regning”

  • Hold da op, hvor må det være nemt at være politiker. Gang på gang beder kommunens ansatte politikerne om at tage ansvar og fortælle de ansatte hvor det er at pengene skal tages fra, og hvad der ikke længere er penge til. Og GANG på GANG kommer politikerne med at nu skal de enkelte udvalg selv finde ud af hvor der skal spares. ALLE steder rundt om i den kommunale organistion er efterhånden så trængt, at det bliver umuligt at finde steder at spare. Men så kommer vore kære politikere og slår ud med armene, og siger: I skal”bare” spare x%, så er den i vinkel. Men hvor kan man blive ved med at finde penge at spare.
    Jeg ved godt at det heller ikke bare er en dans på roser at være politiker, men det er der heller ikke nogen der har lovet. Til gengæld har I selv ladet jer vælge, og sagt ja til at tage ansvar. Så prøv for en gangs skyld at komme de ansatte i møde, og hjælpe dem, i stedet for at det bliver som det plejer, nemlig at ´de ansatte skal finde midlerne og stå til ansvar over for borgerne.

  • Steen Jørgensen

    Socialområdet bløder og der skal tilføres flere midler lød det fra S før valget.
    Nu skal der spares 15 mio.
    Hvad med om man så på om man havde den rigtige fordeling af chefer, her kunne der måske spares noget og så lavede differeret besparelse på kommunens budget.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Socialområdet tager den største del af den regning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER