Flexboliger godt fra start i landdistrikterne

Flexboliger godt fra start i landdistrikterne

22. april 2014 - kl. 0:01 - af

Ugens bolig_600x250Danske huskøbere har vist stor interesse for den nye flexboligordning, der kan være med til at skabe nyt liv i landdistrikterne. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter sætter nu ekstra fokus på de nye muligheder for at sætte endnu mere skub i handlerne med huse i landdistrikterne

En analyse foretaget for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter viser, at kommunerne har mærket en god interesse for flexboligordningen, siden de nye regler om flexboliger trådte i kraft 1. maj 2013. Ved udgangen af 2013 havde landets yder- og landkommuner udstedt i alt ca. 135 tilladelser.

”Flexboligordningen kan være med til at skabe nyt liv i landdistrikterne, og jeg er derfor meget glad for, at vi allerede nu kan se, at potentielle købere af fritidsboliger har fået øje på potentialet i ordningen”, siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

Reglerne giver danskerne mulig for at købe en ny slags feriebolig, der adskiller sig fra almindelige sommerhuse på flere måde. En flexbolig kan for eksempel være fredeligt og naturskønt beliggende, måske med udsigt til skov og marker og uden naboer og andre ferieboliger lige i nærheden. Måske ligger flexboligen i et mindre bysamfund, hvor man som ejer kan blive involveret i lokalområdet. En flexbolig kan også have materialemæssige og arkitektoniske værdier, som minder om et helårshus, og dermed har den andre muligheder end et almindeligt sommerhus.

”Vi kan se på analyseresultaterne, at der er interesse for ordningen. Men reglerne er stadig under et år gamle, og vi har brug for mere viden om, hvordan reglerne kan imødekomme forskellige behov, så vi kan gøre det endnu mere attraktivt at udnytte potentialet for huskøberne”, siger Carsten Hansen.

Flexboligordningen skal udvikles til gavn for landdistrikterne

Derfor ønsker Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter at komme i dialog med kommuner, ejendomsejere, potentielle købere og ejendomsmæglerne samt andre målgrupper som realkreditinstitutter, arkitekter og turistbranchen om, hvordan man kan bruge flexboligordningen.

Ministeriet har igangsat en række projekter, der skal analysere brugen, potentialet og efterspørgslen på flexboliger og afdække, om ordningen udgør et alternativ til helårsboligmarkedet, eller det snarere er et alternativ til fritidshuse. Et af projekterne skal udarbejde forslag til konkrete aktiviteter, som kommuner, myndigheder og private aktører kan iværksætte for at øge markedsføringen og værdien af flexboligordningen. Et andet projekt skal udvikle og skitsere specifikke projektforslag til nye flexboliger, der fungerer som tre repræsentative situationer for flexboliger med forskellig beliggenhed. Ministeriet følger op på projekterne med seminarer, udstilling af projekternes resultater og materiale om flexboligordningen.

”Hvis folk vil udnytte mulighederne, så vil det være med til at give ekstra liv i landdistrikterne, men det kræver, at alle gode kræfter gør en indsats. Derfor ser jeg frem til at se resultaterne af de initiativer, som vi nu har sat i søen. På den baggrund kan vi sætte kræfterne ind på at gøre ordningen endnu mere attraktiv”, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Ifølge analysen anslås det samlet set, at der i landets yder- og landkommuner har været ca. 450 henvendelser til kommunerne vedr. ordningen i perioden fra 1. maj 2013 til 31. december 2013. Ved udgangen af 2013 havde de adspurgte kommuner udstedt i alt ca. 135 tilladelser.

Læs mere om flexboligordningen her http://mbbl.dk/bolig/flexboliger

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flexboliger godt fra start i landdistrikterne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER