Vindmøller ved Østkystvejen<br>…

Vindmøller ved Østkystvejen

20. april 2014 - kl. 0:21 - af

Vindmoeller_600x250Økonomiudvalget skal på mødet lige efter Påske drøfte opstilling af vindmøller ved Østkystvejen nær Sæby.

Plan- og Miljøudvalget besluttede på møde i december 2012, at der skulle igangsættes en detaljeret planlægning for opstilling af 4 møller med en totalhøjde på 150 m samt 4 møller med en totalhøjde på 107 m i området ved Østkystvejen i overensstemmelse med indsendt ansøgning. Der blev søgt om at opstille 2 nye 2MV møller med totalhøjde på 107 m i samspil med de 2 stk. 107 m møller, som blev opstillet i 2011.

Efterfølgende har Center for Teknik og Miljø i samarbejde med ansøgeren udarbejdet lokalplan, kommuneplantillæg samt VVM-redegørelse/miljørapport.

I løbet af en foroffentlighedsfase indkom der 8 bemærkninger til projektet. Disse blev behandlet på Plan- og Miljøudvalgets møde i oktober 2013 og vedrører hovedsageligt de visuelle forhold. Bemærkningerne er medtaget i udarbejdelsen af planforslagene.

Forslag til lokalplan muliggør i følge dagsordenspunktet, at der kan opsættes 8 vindmøller, og sikrer samtidig, at der ved placering og udformning af vindmøllerne tages særlige hensyn til forebyggelse af gener fra støj, reflekser og skyggekast fra vindmøllerne i forhold til omkringliggende beboelser. Derudover indeholder lokalplanen bl.a. bestemmelser, som sikrer at vindmøllernes omdrejningsretning, tårntype, farve og såkaldte glanstal bliver ensartet.

En VVM-redegørelse og en miljøvurdering belyser anlæggets virkninger på miljøet, herunder konsekvenserne for natur og landskab, de visuelle konsekvenser af møllernes opførelse samt støj og skygge.

Plan- og Miljøudvalget tiltrådte på sit møde den 1. april en indstilling fra direktøren med ansvar for Teknik og Miljø om over for Økonomiudvalget at anbefale lokalplanen om vindmøller ved ”Kragelund”.

Det pointeres i forbindelse med indstillingen, at den tiltrædes med den præcisering i VVM-redegørelsen, at de 4 store vindmøller i område udfærdiges som et samlet projekt og kun kan etableres, hvis de 6 eksisterende vindmøller fjernes.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vindmøller ved Østkystvejen
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER