Succesfuldt forår for lokal 10-danser…

Succesfuldt forår for lokal 10-danser…

17. april 2014 - kl. 13:14 - af

Dans Mathias_600x250Den lokale 10-danser Mathias Nyborg og hans sjællandske dansepartner Malou Dyrkær Matthiesen har kigget tilbage på årets første måneder, og 2014 har været helt forrygende med fantastiske resultater, to sponsorkontrakter samt optagelse i Team Danmarks kraftcenter.

Den forgangne weekend har stået på hård træning for Mathias Nyborg og dansepartneren Malou Dyrkær Matthiesen. Det unge dansepar deltog nemlig i årets første kraftcentertræning under Team Danmarks talentudviklingsprogram. For blot to uger siden, blev det offentliggjort, hvem der var udtaget til kraftcentret, og Mathias og Malou kunne ånde lettet op, for de var det ene ud af blot to par, i deres aldersgruppe, der var udtaget.

Mathias fortæller: ”Vi er super glade for at kunne deltage i kraftcentret, for Team Danmark giver os rigtig god og intensiv træning”.

I feriedagene op til påske, fortsætter Mathias og Malou træningen i København, hvor der er et tæt pakket program, inden Mathias kan vende hjem til Nordjylland torsdag formiddag. Børnene synes, at de skal have en velfortjent pause, når de ikke skal danse i helligdagene, men familierne er fast besluttet på, at der skal stå familiehygge på programmet i.

Lige efter påske kommer Malou til Sæby, så børnene kan træne sammen igen.

Sponsorer

Malou var i forvejen sponsoreret af landets førende designer af kjoler til alle danseformer. Efter at firmaets ejer havde set Mathias og Malou danse sammen, tilbød hun også sponsorat til Mathias. Firmaet laver heldigvis også tøj til drenge og mænd! Dermed fik parret nyt tøj inden deltagelse i den store internationale turnering Copenhagen Open i februar 2014.

Til netop Copenhagen Open mødte Mathias – også igennem Malou – ejeren af et fransk firma, som er leverandør af danseudstyr. Han er nu sponsor af dansesko.

Det er en stor hjælp med sådanne sponsorer, for tøjet til turneringer er meget dyrt, og skoene bliver meget slidte, når man træner meget.

Turneringsresultater

Børnene deltager i turneringer under to forskellige forbund i Danmark. Danmarks Sportsdanserforbund (DS) og De Danske Danseskoler (DDD). Mathias er 13 år og Malou er 12 år. De tilhører således aldersgruppen 12-13 år under Danmarks Sportsdanserforbund (DS) og aldersgruppen 12-16 år under De Danske Danseskoler (DDD).

I disse aldersgrupper har de vundet alt, hvad de har stillet op til i nationale turneringer. Dog med undtagelse at DM i Standard i DDD, hvor de fik en flot sølvmedalje.

I internationale turneringer har de opnået følgende resultater:

  • Copenhagen Open: 3. plads i latin, ud af 20 par og 6. plads i standard ud af 19 par
  • Copenhagen Open: 16. plads i latin i aldersgruppen 14-15 år ud af 49 par
  • Aarhus Open: 2. plads i standard ud af 8 par. Vinderne af denne turnering, er fra England og vandt også Copenhagen Open

Mathias og Malou har været til en enkelt turnering udenfor landets grænser, hvor de deltog i Helsingborg Open. Her vandt de både i latin og standard i egen aldersgruppe, og opnåede desuden 5. plads i aldersgruppen 16-18 år.

Mathias fortæller: ”Vi har vundet rigtig mange turneringer, men de vigtigste resultater for os er helt sikkert Copenhagen Open. Det er Nordeuropas største turnering, og der er rigtig mange dygtige dansere fra udlandet. Mange af deltagerne er fra Østeuropa, hvor de er virkelig dygtige i vores aldersgruppe.

Der er ikke så mange turneringer tilbage inden sommerferie, så de næste måneder står mest på træning og nogle få opvisninger. Børnene vil fortsætte træningen sammen, skiftevis i Nordjylland og på Sjælland.

Facts om dans:

10-dans er betegnelsen for kombinationen af 5 latindanse og 5 standarddanse. Der afholdes 3 former for turneringer:

Latinturneringer, hvor der konkurreres i de 5 latinamerikanske danse

Standardturneringer, hvor der konkurreres i de 5 standard danse

Kombi (10-dans), hvor danserne danser både latin og standard ved samme turnering

De 5 latinamerikanske danse (latin) er: Samba, Cha-cha-ha, Rumba, Pasodoble og Jive

De 5 standarddanse er: Engelsk vals, Tango, Wienervals, Slowfox og Quickstep

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Succesfuldt forår for lokal 10-danser...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER