Mange foretager amok indkøb før helligdagene
15. april 2014 - kl. 14:18 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
Onsdag før påsken og påskelørdag er hos supermarkederne nogle af de mest travle dage på året.
Mange danskere går helt amok op til højtiderne, og store mængder mad rygere i indkøbsvognen før en højtid, og en del af maden ryger efter højtiden direkte i skraldespanden.
”Danskerne er generelt blevet bedre til at undgå madspild. Men især i påsken er det svært at sætte sin skraldespand på slankekur, da vi er oppe imod indgroede mad-traditioner”, siger Selina Juul, der er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, til dr.dk
Før i tiden var alle butikker lukket i højtidsdagene, og man var henvist til kiosker og tankstationer, men med den nye lukkelov hvor det er muligt at handle hver dag, også i påsken, burde den gamle tradition, ikke at løbe tør for mad, hvis man får gæster, for længst være glemt, men den sidder stadig i mange.
Nu siger lukkeloven, at supermarkeder må holde åben alle dage, hvis deres årlige omsætning ikke overstiger 32 mill. kroner. Så i dag har de fleste butikker i discountkæderne åben alle påskedagene, og det er der for ikke nødvendigt at købe ind, som om der var lukket de næste 14 dage, og med det til følge at meget desværre ryger i skraldespanden efter højtidsdagene.
Tænk over dine indkøb, og undgå madspild.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Mange foretager amok indkøb før helligdagene ' til en bekendt