Strandingsberetninger og sømandssange på Frank’s

Strandingsberetninger og sømandssange på Frank’s

14. april 2014 - kl. 8:48 - af

Foto_Franks_600x250Alt godt fra havet på Frank´s Restaurant, både god mad, gode fortællinger og god musik.

Farvandet ud for Sæby synes umiddelbart som et roligt og hyggeligt hav og dejlig blåt i sommersolen. Men havet kan også vise tænder, når stormen fra sydøst trækker bølger tværs over Kattegat og rammer Vendsyssels kyster. Før i tiden betragtedes farvandet desuden som et snævert farvand, med farlige rev ved Stensnæs og Læsøs Nordvest rev, hvor der kan løbe en kraftig strøm, men alligevel var det et meget trafikkeret farvand. Forholdene har flere gange ført til strandinger og forlis på Vendsyssels kyster, og befolkningen i land har gjort, hvad de kunne, for at komme de nødstedte søfolk til undsætning.

Onsdag d. 23. april vil museumsinspektør ved Nordjyllands Kystmuseum, Jens Thidemann fortælle om nogle af de strandinger, der har fundet sted ud for Sæby. Det kommer til at foregå i Frank´s Restaurant på havnen, hvor der er flot udsigt over havet. For at det ikke kun skal blive sørgelige beretninger om forlis, men også en glad aften, vil Kystmuseets maritime kor, Gasterne, synge sømandsviser og sange fra havet ind imellem strandingsberetningerne.

Arrangementet søsættes kl. 19.30, men inden da er det naturligvis muligt at starte aftenen med mere godt fra havets gastronomiske verden i restauranten, ligesom der under arrangementet fortsat er åbent for servering af både vådt og tørt, så stemningen er lagt til en hyggelig aften ved havet, og der er fri entré til aftenens arrangement.

Foredraget på Frank´s Restaurant, er ligesom Kystmuseets kor, Gasterne, udviklet under EU interregprojektet Marifus.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Strandingsberetninger og sømandssange på Frank’s ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER