Behandling af overvægtige børn…

Behandling af overvægtige børn…

13. april 2014 - kl. 12:04 - af

Frederikshavn_kommune_600x250Frederikshavn Kommune har sammen med 8 andre nordjyske kommuner samt Aalborg Universitetshospital og Sygehus Vendsyssel søgt og fået økonomisk tilskud til et projekt om behandling af i alt 160 overvægtige børn i alderen 8-12 år.

Kommunens Sundhedsudvalg havde punktet til drøftelse på møde forleden og sagde god for at indgå i projektet, hvor 20 børn i hele Frederikshavn Kommune inkluderes over de næste 4 år. Projektet begyndte den 1. marts i år. Kommunens andel udgør ca. 160.000 kr. i løbet af de 4 år, projektet forløber. Det svarer til en udgift på ca. 8.000 kr. pr. barn. Frederikshavn Kommune deltager i projektet med de nuværende ressourcer samt med det tilskud, satspuljemidlerne giver.

Børnene modtager et indledende forløb på 1 ½ måned på sygehuset med kontakt til læge, sygeplejerske, psykolog og diætist. Derefter følger et forløb på 2 år i kommunalt regi, hvor barnet følges af sundhedsplejen og diætister fra Sundhedsfremme og Forebyggelse. Endvidere er der krav om, at børnene hver uge deltager i 2 gange én times motion ud over idræt i skolen.

Af bilagene i sagen understreges det, at det ikke bare drejer sig om slankekure, men om nødvendige livsstilsændringer. Frederikshavn Kommune har allerede i både Frederikshavn, Sæby og Skagen et gratis tilbud ”Glad og Lettet” om motion for overvægtige børn. Der skal rådgives om motion i hverdagen og om, hvordan man kan ændre kostvaner og ikke mindst om, hvordan man som forældre må sætte grænser og håndtere de konflikter, det kan give.

Overvægtige børn bliver ofte mobbet og har det dårligt med sig selv. Overvægten forøger risikoen for

mange forskellige sygdomme som hjertesygdomme, skeletsygdomme, diabetes og visse kræftsygdomme.

Der er næsten ikke et organ, der ikke påvirkes negativt af overvægt. Overvægt kan ikke kun begrundes

i inaktivitet og dårlig kost, men bliver også påvirket af søvn, stress og genetisk arv.

Frederikshavn Kommune har en stor andel af overvægtige børn i forhold til landsgennemsnittet med 17,5 % ved indskolingsundersøgelsen mod 12,5 % på landsbasis. Næsten 5 % er kategoriseret som ekstremt overvægtige, hvilket vurderes som et bekymrende tal, fordi erfaringerne taler for, at tallet øges op til omkring 27 % ved udskolingen og følger med ud i voksenlivet.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Behandling af overvægtige børn...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger