Handske, der reducerer arbejdsskader

Handske, der reducerer arbejdsskader

12. april 2014 - kl. 0:08 - af

Nordjyske Nyskabere_600x250Elever fra Frederikshavn Gymnasium vinder innovationskonkurrencen med deres særlige arbejdshandske, som kan reducere håndskader inden for bl.a. minkavl.

Gode chancer for at blive realiseret
Holdet får førstepladsen i Nordjyske Nyskabere, fordi det er et godt produkt, og fordi dommerne vurderer, at eleverne har en god chance for at realisere deres idé.

– Idéen er rigtig god. Hvis en handske kan være med til at forebygge arbejdsskader er det både godt for den enkelte og for samfundsøkonomien, siger Otto Kjær Larsen, der er formand for Udvalg for Vækst, Innovation og Kompetencer.

Eleverne er allerede i gang med at finde samarbejdspartnere, og udover æren får vinderne en mentor i et år, gratis rådgivnings- og konsulentydelser samt en kontantpræmie på 25.000 kr. til videreudvikling af ideen. Præmiepakken til vinderholdet har en værdi på i alt 70.000 kr.

– Holdet vandt, fordi de har arbejdet meget seriøst med deres idé, og de har udviklet sig meget fra semifinalen til finalen. De har en god idé om, hvem deres primære kunder er, og jeg vurderer, de har en god chance for at få det realiseret, siger Hans Peter Wolsing, iværksætterkoordinator i Væksthus Nordjylland.

Fakta
1. plads
Grabit – Frederikshavn Gymnasium

2. plads
Primary Drones – Nørresundby Gymnasium

3. plads
Thy Furniture – Thisted Handelsgymnasium

4.-6. plads
Selskabsportalen – Aalborg Katedralskole
Varm ServeringsBakke – Thy-Mors HF & VUC
YouCook – EUC Nord & Aalborg Tekniske Gymnasium

Nordjyske Nyskabere er Regionsrådets innovationskonkurrence for unge på de nordjyske ungdomsuddannelser. Konkurrencen styrker deltagernes lyst og evne til at tænke og arbejde innovativt og kreativt i forholdt til at få nye ideer og udvikle dem. Fælles for de deltagende idéer er, at de har potentiale til og en ambition om at kunne realiseres.

Læs mere på www.nordjyskenyskabere.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handske, der reducerer arbejdsskader' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER