Store vandplaner for Kattegat og Skagerrak

Store vandplaner for Kattegat og Skagerrak

10. april 2014 - kl. 8:51 - af

vandloeb_600x250Staten har offentliggjort sine planer for kommunernes arbejde med vandløbsindsatsen i årene 2015-21.

Det nordligste hovedvandsområde omfatter Kattegat og Skagerrak. Her planlægges indsatser på en strækning på 207 km til en samlet pris af 73,3 mio. kr. I planerne indgår tillige åbning af 12 spærringer i vandløb. I alt vil alle opgaver landet over løbe op i 696 mio. kr. finansieret af staten.

Ifølge vandrammedirektivet, som EU vedtog i 2000, skal EU-landene forud for hver ny planperiode fremlægge et arbejdsprogram for forberedelsen af vandområdeplaner. Næste planperiode skal være offentliggjort inden udgangen af 2015.

Miljøministeriet tilstræber, at planerne bliver til i en åben proces med størst mulig dialog. Vandrammedirektivet har til formål at sikre, ”at alt vand får god tilstand”. Landene skal målrettet sikre planer for grundvand, vandløb, søer og den kystnære del af havet. Der er fastsat en række konkrete miljømål, hvorved bl.a. forringelser af overfladevand og grundvand skal forebygges og indsatsen mod forurening styrkes.

Desuden skal der ske en bæredygtig anvendelse af vandet, så vandressourcerne fremmes mest muligt.

Det understreges i arbejdsprogrammet, at det helt centrale ”instrument” til at nå miljømålene for vandløb, søer, grundvand og vandet langs kysterne er de indsatser, som fastsættes i bekendtgørelsen om indsatsprogrammer.

Har man interesse i at nærlæse arbejdsprogrammet for vandplanerne, kan dette ske her:

http://www2.nst.dk/download/vandplaner/Arbejdsprogram_18-2.pdf

Her kan ses et kort over fordelingen: http://naturstyrelsen.dk/media/nst/8433205/kort.pdf

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Store vandplaner for Kattegat og Skagerrak' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER