Jordiske rester flyttet uden samtykke fra de pårørende

Jordiske rester flyttet uden samtykke fra de pårørende

10. april 2014 - kl. 11:04 - af

Grav_600x250En mand fra Tårs og barnebarnet til en kvinde, der døde for otte år siden, blev chokerede, da de forleden tog på kirkegården i Skæve nær Dybvad, her var de jordiske rester efter hans mor blevet gravet op, uden han havde fået besked.

Det sker hvert eneste år, at der bliver set stort på gravfreden. Urner bliver gravet op før der gået ti år. Du kan risikere, at din døde far eller mor bliver gravet op – uden du ved af det!

”Det var ligesom at flå flået hjertet ud. Jeg har aldrig oplevet noget lignende”, siger Michael Sort til TV2/NORD.

Væk var urnen med asken efter Michael Sorts mor, og gravstenen var fjernet. Moderen nåede inden sin død, at blive gift med en anden mand end Michael Sorts far, og den nye mand havde netop fået lov til at få flyttet urnen til en kirkegård i Sæby.

Professor i sociologi og begravelsesekspert ved Aalborg Universitet, Michael Hviid Jacobsen siger: ”Der findes ingen tal – ingen statistikker overhovedet – men det anslås at der hvert år er mindst 100 lig eller urner, der bliver gravet op og flyttet til en anden kirkegård”.

Det er det enkelte menighedsråd eller provst, der kan give lov til at flytte en urne i særlige tilfælde.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jordiske rester flyttet uden samtykke fra de pårørende' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER