Stort potentiale i autocamperturisme

Stort potentiale i autocamperturisme

8. april 2014 - kl. 15:01 - af

autocampere_600x250Redaktionen har modtaget denne pressemeddelelse fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter:

Landdistrikterne kan hente millioner ved at gå nye veje på turismeområdet og for eksempel udvikle faciliteterne for autocampere.

Kystturismen omsætter for tæt på 50 milliarder årligt, men der skal tænkes nyt, hvis turisterne fortsat skal strømme til.

Et af de områder, som er i stor vækst er autocamperturismen – ikke bare i Danmark, men også i stor stil i vores nabolande. I Tyskland er der næsten en halv million autocampere, og der kommer 25.000 nye til hvert år. I en ny analyse fra Videncenter for Kystturisme vurderes det, at autocamperne allerede i dag lægger 350 millioner i Danmark, og at der på kort sigt er potentiale for en vækst på 25 procent.

”Det her viser, at vi skal afsøge alle hjørner af turismeindustrien. Med et fokus på gode forhold for autocamperne kan man med ret få midler skabe en stor omsætning. Folk med autocampere bliver i lang tid og bruger gerne penge og så søger de netop den smukke natur, som vores yderområder er så rig på,” siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Analysen viser også, at folk med autocamper ikke er specielt krævende. De kommer selv med det meste, og med en god plads med adgang til vand og kloak kan en landbyer tiltrække de mobile turister.

”Her er der en mulighed for landsbyer i naturskønne omgivelser eller de små havnebyer uden de store investeringer kan skabe omsætning og arbejdspladser. Det kommer ikke af sig selv, men med analysen har vi fået et godt udgangspunkt for at udvikle også denne form for turisme,” siger Carsten Hansen.

Fakta: Potentialet for autocamperturisme – med fokus på landdistrikter er udført af Videncenter for Kystturisme for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Rapporten tegner først og fremmest et billede af, at autocamperturismen udgør et stort og voksende marked:

– Antallet af autocampere har været stærkt stigende over de sidste 10-20 år, både i Europa og i Danmark, selv om udviklingen har været bremset af finanskrisen.

– Ifølge Danmarks Statistik steg antallet af indregistrerede autocampere med en årlig vækstrate på over 24 % fra ca. 600 i 1993 15.850 i 2008. Der er over 1,5 millioner autocampere i hele Europa, et tal som pt. øges med ca. 75.000 nye køretøjer pr år.

– Med næsten en tredjedel (450.000) af Europas samlede bestand af autocampere i Tyskland, og en årlig stigning på ca. 25.000 køretøjer; Der er over 65.000 autocampere i Sverige med en årlig stigning på ca. 3.500 køretøjer; Selv om bestanden af autocampere i Norge er mere begrænset (ca. 6.000), så er den i stærk vækst med 2.500-3.000 nye køretøjer om året.

– Autocampister holder langt flere feriedage om året end andre turister og gør det generelt året rundt.

– Autocampister er relativt højtforbrugende og de vil generelt gerne betale for overnatning /faciliteter.

– Autocampisters nuværende forbrug i Danmark kan konservativt beregnes til omkring 350 mio. kr., genererende ca. 500 fuldtidsjobs. Såfremt der kan skabes øget udbud af faciliteter til autocampisterne, som tilfredsstiller deres behov og som samtidig lever op til forventninger om et passende pris/kvalitetsforhold, vurderer Videncenter for Kystturisme, at autocampisterne rummer vækstpotentiale på 25% stigning i antal overnatninger over en 5-årig periode, hvilket vil skabe et merforbrug i størrelsesordenen 90-100 mio. kr., som inkl. afledte effekter vil kunne generere 125-140 årsværk.

Du kan læse mere her

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stort potentiale i autocamperturisme ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger