Borgermøde om efterforskning efter skifergas i Dybvad

Borgermøde om efterforskning efter skifergas i Dybvad

8. april 2014 - kl. 10:13 - af

Skifergas_600x250Borgere, der ønsker at få information om og stille spørgsmål om efterforskning efter skifergas i undergrunden på Ovnstrypvej i Dybvad, er inviteret til borgermøde torsdag den 10. april kl. 19.00-21.30 ”Manegen” i Sæby Kulturhus, Rådhuspladsen 2, Sæby.

Staten gav tilladelsen
Tilbage i 2010 fik det franske energiselskab Total og det statsejede Nordsøfonden statens tilladelse til at undersøge mulige skifergasreserver i Nordjylland og Nordsjælland. I oktober 2012 modtog Frederikshavn Kommune ansøgning fra Total og Nordsøfonden om etablering af en efterforskningsboring ca. 5 km vest for Dybvad.

Staten har altså givet tilladelsen til at undersøge, om der er skifergasforekomster i undergrunden i Nordjylland, men det er Frederikshavn Kommune, som skal forestå myndighedsarbejdet.

– Vi tager borgernes bekymring alvorligt
Da ansøgningen fra Total og Nordesøfonden landede på byrådets bord, valgte et flertal at følge forsigtighedsprincippet og krævede en fuld VVM-redegørelse. Den første VVM-rapport er i høring indtil 5. maj. Mødet på torsdag giver interesserede borgere mulighed for at få en kort information om projektet og for at få svar på de spørgsmål, man måtte have.

Bekymrede borgere har tidligere givet udtryk for deres utryghed omkring projektet, og denne bekymring ønsker formand for kommunens Plan- og Miljøudvalg Anders Brandt Sørensen at imødekomme:

– Staten har en opgave i at fortælle de borgere, der bor i området, hvorfor det er en god idé at indvinde skifergas, hvis det skulle vise sig, at der i undergrunden omkring Dybvad findes store forekomster. Om Danmark skal gå efter at indvinde skifergas er ikke et kommunalt anliggende. Det er statens anliggende. Vi tager borgernes bekymring alvorligt, og vi gør, hvad vi kan for at processen går ordentligt til, udtaler Anders Brandt Sørensen, formand for Plan- og Miljøudvalget.

Fakta om skifergas:
• Projektet omhandler en efterforskningsboring efter skifergas. Det er en boring af et dybt hul på ca. 4 km for at udtage en kerneprøve og undersøge, om der er skifergas.
• Projektet vedrører ikke frakturering, som har været debatteret meget i medierne.
• Først laves efterforskning og efterfølgende vurderes om, der skal laves frakturering.
• Hvis, der skal fraktureres, kræver det en ny proces med involvering af borgere og interesseorganisationer og udarbejdelse af ny VVM og et nyt plangrundlag.
• Læs mere på http://frederikshavn.dk/Sider/Efterforskning-efter-skifergas.aspx

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgermøde om efterforskning efter skifergas i Dybvad' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger