Hygge og fællesspisning på Stensnæsskolen

Hygge og fællesspisning på Stensnæsskolen

4. april 2014 - kl. 10:25 - af

Stensnaesskolen_faellesspisning_600x250Fællesbestyrelsen for Stensnæsskolen i Voerså havde tirsdag 1. april inviteret til hygge- og infoaften på skolen. Helt overvældende fyldte både elever og forældre gymnastiksalen, forhallen og børnehaven. Fællesspisningen blev kaldt en ”Livret aften”, og hver familie havde medbragt en ret til fælles buffet, og det nød både børn og voksne med stor velbehag.

Efter spisningen havde legepatruljen, der består af de ældste elever fra 9. klasse, arrangeret forskellige former for aktiviteter i hallen og på sportspladsen, som de yngre børn gik vældigt op i.

Fællesbestyrelsen varetager interesser for Stensnæsskolen, børnehaven og skolefritidsordningen, og formanden, Charlotte Laubek, kunne først efter fællesspisningen, da der var samling på forældrene, byde velkommen i gymnastiksalen.

Formand Charlotte Laubek havde en travl aften med et omfattende program. I sin beretning omtalte hun blandt andet skolereformen, og de kommende valg til fællesbestyrelsen og kom ind på nye ringetider, faglig fordybelse, nye ordensregler og et projekt med socialrådgiver i børnehave og skole. Årets tema havde absolut været lockouten af lærerne, folkeskolereformen, samdrift og ny ledelse. Med hensyn til samdrift var der sendt en ansøgning om permanent samdrift mellem skolen, børnehaven og skolefritidsordningen, således at der går en rød tråd gennem den form for drift.

Ny skoleleder
Henrik Weinkoff stoppede som leder på skolen 30. september 2013. Ny skoleleder pr. 1. februar 2014 er Susanne Danielsen. I de mellemliggende fire måneder har viceskoleleder Chris Kramme fungeret som leder. Formanden benyttede lejligheden til at byde Susanne Danielsen velkommen.

National topklasse
I en CEPOS undersøgelse, der er en form for tænketank, og som måler skolens evner til at løfte eleverne fagligt, ligger Stensnæsskolen helt i top. Ud af 1166 skoler i Danmark ligger Stensnæsskolen på en plads som nr. 70, hvilket er den højeste placering af Frederikshavns Kommunes skoler. Den høje placering skyldtes i særdeleshed fagene farvehold, tværfaglige uger, holddannelse og IT. Formanden roste da også skolens lærere, for medvirken til den gode placering.

Svamp i børnehaven
For et stykke tid siden konstaterede Arbejdstilsynet skimmelsvamp i personalerum, kontor og kælder i børnehaven. Hertil er der afsat kr. 640.000 -, og dette stykke arbejde skal være færdiggjort inden december 2014 efter påbud fra Arbejdstilsynet.

I børnehaven havde der være en skemaundersøgelse samt en pædagogisk dag, hvor personalet havde fordybet sig i resultatet og lagt planer for videre arbejde.

Samdrift en fordel
I skolefritidsordningen er det Annette Olesen, der for tiden står for, den daglige ledelse efter Bjørn Thomsen er stoppet. Her mener man, der er et ualmindeligt godt samarbejde med både børnehave og skole. I SFO er man da også store fortalere for, at samdriften bliver indført.

Kommende opgaver
Fællesbestyrelsens arbejde i den nærmeste fremtid bliver, den kommende rullende skolestart, i det nye skoleår efter sommerferien samt principper for samarbejde mellem skole og hjem.

Skolereform
Den nye skolereform redegjorde viceskoleleder Chris Kramme og skoleleder Susanne Danielsen for. Her afventer man et udspil fra Frederikshavn Kommune. Bland andet er der på tale om flere repræsentanter i arbejdsgrupper og i en følgegruppe, understøttende undervisning, lektieværksteder/faglig fordybelse, aktivitet og bevægelse i undervisningen samt mål af børnenes læringsudbytte var nogle af de ting, som de to skoleledere kom ind på.

Til sidst var der et ønske om inddragelse af lokalsamfundet i de mange aktiviteter.

Stor debat
Til de mange emner i formandens beretning, og de to skolelederes gennemgang af skolereformen, var der en hel del spørgsmål, som skabte en større debat. Nogle havde dog fået mod på tilværelsen, og meldte sig frivilligt til at stille op til, de kommende valg til Fællesbestyrelsen, som foregår elektronisk på et senere tidspunkt.

Stensnaesskolen_faellesspisning_600x400 Stensnaesskolen_faellesspisning_600x400_2 Stensnaesskolen_faellesspisning_600x400_3 Stensnaesskolen_faellesspisning_600x400_4 Stensnaesskolen_faellesspisning_600x400_5 Stensnaesskolen_faellesspisning_600x400_6 Stensnaesskolen_faellesspisning_600x400_7 Stensnaesskolen_faellesspisning_600x400_8 Stensnaesskolen_faellesspisning_600x400_9 Stensnaesskolen_faellesspisning_400x600 Stensnaesskolen_faellesspisning_400x600_2

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hygge og fællesspisning på Stensnæsskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER