Uddeling af priser for særlig indsats

Uddeling af priser for særlig indsats

3. april 2014 - kl. 11:04 - af

Frederikshavn_kommune_600x250Sundhedsudvalget inden for Frederikshavn Kommune skal på sit næste møde den 8. april drøfte uddeling af to priser for særlige indsatser. Det drejer sig om ”Frivillighedsprisen” og ”Sundhedsprisen”.

Priserne uddeles den 27. maj sammen med priser inden for kultur- og fritidsområdet.

Formålet med Frivillighedsprisen er bl.a. at fremme det frivillige sociale engagement, at synliggøre og skabe opmærksomhed om de frivillige i samfundet til inspiration for andre samt at anerkende det sociale engagement, som frivillige bidrager med.

Modtager af prisen kan f.eks. være foreninger, organisationer eller enkeltpersoner, som har særligt engagement og virkelyst på området og har styrket livskvalitet og trivsel for en gruppe mennesker samt skabt opmærksomhed om værdierne af frivilligt socialt arbejde. Desuden kan der være iværksat nyskabende aktiviteter inden for social- og sundhedsområdet.

Ved ansøgningsfristens udløb i efteråret var der indkommet 11 indstillinger. Prisen er på 10.000 kr. og overrækkes at Sundhedsudvalgets formand.

Formålet med Sundhedsprisen er at understøtte Frederikshavn Kommunes sundhedspolitik og visionen om at blive Nordjyllands sundeste kommune. Sundhedsprisen gives som påskønnelse af en person, en forening, en organisation eller en institution, der har gjort en særlig indsats for at fremme sundheden i kommunen, f.eks. ved at have taget initiativ til sundhedsfremmende eller forebyggende tiltag, at have bidraget med en sundhedsfremmende eller forebyggende idé til gavn for kommunens øvrige borgere eller at have fungeret som rollemodel for kommunens borgere på det sundhedsfremmende og forebyggende område.

Frederikshavn Kommune har siden sidste prisuddeling vedtaget en ny sundhedspolitik med fokus på ulighed i sundhed, den kompetente borger, sundhedsfremme, forebyggelse og ”på tværs – fra vugge til grav”. Sundhedsudvalget har mulighed for at medtænke disse kriterier i sin bedømmelse af indkomne prisindstillinger. Også Sundhedsprisen er på 10.000 kr., og der er indkommet 12 ansøgninger.

Udvalget ventes på sit møde at indstille 3 personer eller foreninger/organisationer til hver af priserne og der ud fra finde de 2 vindere.

 

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Uddeling af priser for særlig indsats' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger