Vær med til at tegne fremtidens Sæbygård

Vær med til at tegne fremtidens Sæbygård

2. april 2014 - kl. 8:35 - af

Saebygaard_600x250– Hvordan kan Sæbygård i fremtiden blive ramme for et mangfoldigt liv og der­med et endnu større aktiv for Sæby, for sæbynitterne og for byens gæster?

Sæbygård Fondens bestyrelse stiller det åbne spørgsmål til borgere, erhvervsdrivende og frivillige foreningsfolk i Sæby og omegn, når fonden i samarbejde med støtteforeningen Sæbygaards Venner inviterer til Idéaften tirsdag den 8. april.

– Sæbygård er en af Sæbys hemmelige skatte, som vi fremover skal sætte meget mere i spil som det aktiv, den er. Vi tror, der er rigtig mange i Sæby, som har nogle spændende idéer, og derfor inviterer vi alle Sæbys borgere, erhvervsliv samt forenings- og kulturlivet i Sæby til en idéaften, hvor de kan sætte deres præg på fremtidens Sæbygård. Det handler om at udveksle og udvikle nye ideer til aktiviteter, som kan skabe endnu mere liv og generere flere indtægter end tilfældet er i dag, udtaler bestyrelsesformand Erik Sørensen.

Idémødet er et centralt element i en strategiproces, som fondens bestyrelse har sat i gang for at finde løsninger på Sæbygårds udfordringer og for at realisere stedets uudnyttede potentialer.

Intet er for stort – intet er for småt!
Formålet med Idéaftenen er at få et væld af gode idéer, og formanden understreger, at alle idéer er velkomne – små som store. Deltagerne er selv med til at pege på de bedste! Idéerne kommer til at indgå som en del af fondsbestyrelsens beslutningsgrundlag, når de sætter retningen for udviklingen af fremtidens Sæbygård. 

Idéaften med overraskelser!
Der venter deltagerne en spændende Idéaften med indbyggede overraskelser tirsdag den 8. april kl. 19.00 – 22.00 på Sæbygård. Aftenen begynder i den historiske Riddersal, hvor bestyrelsesformand Erik Sørensen byder velkommen. Idéudviklingsfasen kommer til at foregå i flere af herregårdens fantastiske rum og ledes af udviklingsfolk fra Frederikshavn Kommune.

FAKTA
Herregården Sæbygård tilhørte i middelalderen Børglumbispen, Stygge Krumpen og har efterfølgende været beboet af bl.a. admiralerne Peder Munk og Niels Juel. Fra 1723 til 1989 var stedet i slægten Arenfeldts besiddelse. Familien Arenfeldt skænkede Sæbygård til fonden ”Den Selvejende Institution Sæbygård”, som i dag ejer Sæbygård. Bestyrelsen er sammensat af repræsentanter fra region, stat, kommune, private og familien Arenfeldt. Fondens formål er at bevare og restaurere Sæbygård med interiør og tillige virke for, at almenheden får adgang til stedet.

Hovedbygningen rummer en væsentlig samling af herregårdsinventar, så man kan danne sig et indtryk af, hvorledes dagliglivet har formet sig på en nordjysk herregård gennem generationer. Tillige findes bl.a. en fornem samling af bord og dækketøj, der stammer fra slutningen af 1600-tallet og frem til forrige århundrede. Den nuværende hovedbygning er bygget i renæssancen, og anlægget er placeret på et kvadratisk voldsted med adgang til ladegården i nord med en smuk stenbro.

Frivillige fra støtteforeningen Sæbygaards Venner varetager i det daglige opsyn på herregården og udfører diverse drifts- og vedligeholdelsesarbejde.  Sæbygård danner ramme om mange arrangementer af meget forskellig karakter – bl.a. Gammel-Jul på Sæbygaard Slot, Spøgeri og magi i børnehøjde, Prinsgemalens oplæsning af sine digte i Riddersalen, Skt. Hans fest, kursusaktiviteter samt private fester som konfirmationer, bryllupper, sølv – guldbryllupper og runde fødselsdage.

Læs mere om Sæbygård:

http://www.kystmuseet.dk/herregaardsmuseet-saebygaard/

http://www.saebygaardsvenner.dk/

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vær med til at tegne fremtidens Sæbygård' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger