Spar Nord: Børnehavebørn skal lære at regne

Spar Nord: Børnehavebørn skal lære at regne

2. april 2014 - kl. 8:10 - af

smaapenge_600x250Spar Nord lancerer nu en ny app, der skal lære de yngste børn om penge. Dermed tager banken et langsigtet initiativ for at komme danske unges manglende forståelse for privatøkonomi til livs.

Læring om privatøkonomisk forståelse har sin berettigelse allerede i børnehaven. Det mener Spar Nord <indsæt by>, som nu lancerer en ny app målrettet børn i tre- til seksårsalderen.

Med det nye app-spil ”Småpenge” får børnene en introduktion til de danske mønter og et indblik i, hvad de er værd. Formålet med app’en er at give børnene en helt grundlæggende forståelse for penge og beløbsstørrelser.

– Vi har i forvejen udviklet undervisningsbøger til børn i skolealderen for at tilskynde, at de unge får et grundlæggende kendskab til økonomiske begreber, så de på et senere tidpunkt kan stå på egne ben, siger Jan Godiksen, der er direktør i Spar Nord Sæby.

– Og som et ekstra tiltag har vi nu valgt at udvikle en app for de alleryngste. Hermed kan børn allerede fra en tidlig alder lære om penge og regning på en sjov og legende måde, tilføjer Jan Godiksen.

Leg dig klog på penge
Brugen af digitale medier har de seneste år været en tendens i rivende udvikling. Ni ud af 10 børn under syv år bruger i dag digitale medier som iPhones og iPads, når de er hjemme, og 78 procent af de nul- til toårige er også hoppet med på den digitale bølge. Det viser en aktuel undersøgelse lavet af YouGov for KL’s nyhedsbrev, Momentum.

Med de populære tablets er det muligt at præsentere børn for sjove og underholdende app’s med et læringspotentiale som sidegevinst.

Småpenge er et muntert og legende spil, hvor børn med deres lynhurtige fingre lærer at sortere og tælle penge på touch-skærmen. Derudover lærer børnene at genkende mønter og får en fornemmelse af, hvad pengene er værd.

Til spillet hører også minibogen ”Min første bog om penge”, som de tre til seksårige kan læse og løse opgaver i i selskab med deres forældre. Bogen kan hentes gratis i den lokale Spar Nord-bank på Vestergade og bestilles på www.smaapenge.dk

Spillet udgives som app og kan downloades gratis til din iPad og iPhone under navnet ”Småpenge” i iTunes og på www.smaapenge.dk.

 

 

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord: Børnehavebørn skal lære at regne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER