Læs denne uges finansbarometer lige her

Læs denne uges finansbarometer lige her

26. februar 2014 - kl. 9:11 - af

250x600 Finans5SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Skrøbelig forbrugeroptimisme

I sidste uge udsendte Danmarks Statistik nye februar-tal for forbrugertilliden. Forbrugertilliden måler, hvordan danskerne ser deres egen økonomiske situation og den økonomiske situation for landet som helhed. Forbrugertilliden faldt fra 6,3 i januar til 4,2 februar. Trods det lille fald, så er niveauet for forbrugertilliden fortsat højt, idet niveauet i januar faktisk var det højeste siden sommeren 2007.

En så høj forbrugertillid vil normalt svare til en pæn vækst i privatforbruget, men verden er ikke altid normal. Forbrugertilliden har nemlig nu befundet sig på et højt niveau i trekvart år, uden at det kan ses på forbruget. Der er imidlertid flere tegn på, at forbruget er kommet noget bedre fra start her i det nye år. Der har blandt andet været positive tal for både dankortomsætningen og bilsalget.

Denne fremgang er dog ikke helt entydig, idet detailomsætningen for januar faldt med 0,4% (sæsonkorrigeret). Gennem krisen har detailsalget dog vist sig ikke at være en særlig god indikator for det samlede forbrug. Her er tal for dankortomsætningen bedre, og vi venter derfor, at forbruget formentlig er steget i starten af året.

I sidste uge blev der også offentliggjort regionale BNP-tal frem til 2012. Selvom der ikke er tale om ”friske tal”, så viser tallene stadig nogle interessante pointer. Tallene viser, at der er store forskelle i både niveauet og udviklingen i BNP på tværs af landet. Disse produktionsforskelle afspejler sig imidlertid ikke i de disponible indkomster, som både udvikler sig ens og stort set ligger på samme niveau i alle dele af landet Dette bør der tages højde for, når der bliver diskuteret regionale forskelle. Der kan læses mere i analysen fra d. 19 februar: ”Flash Comment – Danmark: Store regionale BNP-forskelle – ingen indkomstforskelle”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER