Indsatsplan for Sæbys grundvand…

Indsatsplan for Sæbys grundvand…

25. februar 2014 - kl. 15:41 - af

Vandvaerk1Byrådet skal på sit møde onsdag aften drøfte indsatsplaner for grundvand for områderne Sæby og Skagen/Bunken.

Center for Teknik og Miljø har udarbejdet forslag til plan for beskyttelse af grundvandet.

Byrådet har ønsket indsatsplanerne genbehandlet i Plan- og Miljøudvalget, som i første omgang havde planerne til behandling i december i fjor.

Baggrund for indsatsplanerne er statens kortlægningsmateriale af grundvandsressourcerne i området. I kortlægningsmaterialet udpeges de områder, hvor der er behov for en grundvandsbeskyttende indsats. Her tænkes især på områder med forhøjet nitratudvaskning fra gødskning af landbrugsarealer.

Kommunen har ikke lavet direkte detaljerede udvaskningsberegninger på markblok- og ejendomsniveau.

Indsatsplanerne skal ses som et værktøj, der giver kommunen mulighed for at gennemføre frivillige dyrkningsaftaler (som skattefritages) inden for områder, hvor der er behov herfor. Ud fra tidligere erfaringer vil gennemførelse af indsatsplanerne typisk strække sig over en årrække.

En indsatsplan er en tillige en handlingsplan, der beskriver, hvad der konkret skal iværksættes for at beskytte grundvandet i et bestemt område. Planen angiver, hvem der er ansvarlig for at genneføre forskellige indsatser, og hvornår de gennemføres.

Vandværkerne kan så med baggrund i planernes opbygning i samråd med kommunen prioritere rækkefølgen for gennemførelse af indsatserne ud fra lokale forhold, f.eks. lodsejerinteresser, aktuelle dyrkningsforhold på arealerne osv.

Plan- og Miljøudvalget har efter fornyet drøftelse forleden tiltrådt, at planerne kan godkendes i byrådet – med følgende bemærkninger: ”Indgreb til virkeliggørelse af indsatsplanens målsætninger – både regulering i henhold til husdyrlov og dyrkningsrestriktioner i henhold til vandforsyningsloven – skal gennemføres på grundlag af det nyeste og mest detaljerede vidensgrundlag. Dyrkningspraksis bør detaljeres mest muligt på grundlag af nyeste oplysninger herom i indvindingsoplandet.”

Der kan læses meget mere om grundvandsplanerne for Sæby og omegn via dette link:

http://frederikshavn.dk/Documents/center_for_teknik_og_miljo/Grundvandsbeskyttelse%20link%20i%20bilag%20CTM%20og%20Byraad%20januar%202013/indsatsplan_for_grundvandsbeskyttelse_saeby.pdf

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indsatsplan for Sæbys grundvand...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER