Politiet: Jagt på nummerplader en succes

Politiet: Jagt på nummerplader en succes

23. februar 2014 - kl. 7:50 - af

ANPG_600x250Udstyr, der automatisk kan aflæse nummerplader, er et godt og effektivt værktøj for politiet. Udstyret har været afprøvet i de grænsenære områder og flere andre steder i landet, og det har vist sig at levere lovende resultater.

– Vi har gennemført et testforløb sidste år og på baggrund af de gode erfaringer, har Rigspolitiet nu besluttet, at udstyret skal bredes ud til hele landet, siger politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet.

Teknologien bag automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG) gør det muligt automatisk at kontrollere, om biler er opført i politiets registre. Det sker ved hjælp af særlige kameraer, der enten monteres på en patruljebil eller opstilles i vejkanten.

Udstyret har blandt andet været afprøvet af Udlændingekontrolafdelingen i Padborg. Her lykkedes det at standse flere stjålne luksusbiler, der var på vej til at blive ført ud af landet. I bilerne blev fundet et stort antal stjålne Ipads, værktøj og andet elektronik.

Tal fra Midt- og Vestsjællands Politi viser, hvor effektiv systemet er. På knap to måneder scannede en enkelte patruljevogn udstyret med ANPG 84.640 køretøjer. Det gav 1586 hit i politiets registre. – Det er pludseligt blevet meget sværere at køre rundt med stjålne nummerplader eller i biler, hvor der er problemer med syn og forsikringer.

– Dem finder vi nu i stor stil takket være det nye system, siger Svend Larsen.

Også i flere sager om alvorlig kriminalitet, har ANPG-systemet kunne bidrage til efterforskningen. Rigspolitiet vil nu på baggrund af erfaringerne lave en plan for udrulningen af ANPG til hele landet.

Samtidig skal der gennemføres en udbudsrunde og målet er, at det nyindkøbte udstyr kan tages i brug omkring årsskiftet 2014/2015.

Udstyr, der automatisk kan aflæse nummerplader, er et godt og effektivt værktøj for politiet. Udstyret har været afprøvet i de grænsenære områder og flere andre steder i landet, og det har vist sig at levere lovende resultater.

Fakta: Pengene til ANPG-projektet kommer fra en særlig bevilling på 28 millioner kroner, som blev afsat af de politiske partier bag den nuværende flerårsaftale for politiet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiet: Jagt på nummerplader en succes ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER