Skifergas:<br> Nej tak til mere grådighed

Skifergas:
Nej tak til mere grådighed

21. februar 2014 - kl. 10:39 - af

Skifergas_600x250Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Mik Aidt, som er bosiddende i Australien.

Byrådet i Frederikshavn besluttede, at TOTAL skulle lave en miljø-redegørelse, før de kunne få lov at starte prøveboringer efter skifergas. Denne såkaldte “VVM-redegørelse” er netop offentliggjort af Rambøll, og den konkluderer, at …prøveboringen – angiveligt – ikke udgør nogen miljømæssig trussel.

Det er det nøjagtigt samme mønster og den samme fremgangsmåde over hele kloden: et spil for galleriet, hvor befolkningen bliver taget ved næsen, og politikerne burde vide bedre.

Prøveboringer udgør ikke nogen trussel, nej, for man behøver ikke at benytte sig af hydraulisk frakturering for at finde ud af, hvor gassen befinder sig. Den beskidte teknik, ‘fracking’, hvor man pumper en blanding af vand og kemikalier ned i undergrunden, begynder man først på, når gasforekomsterne er lokaliseret og skal udvindes.

Prøveboringer er omkostelige, og lykkes det TOTAL at finde den formodede skifergas, vil de selvfølgelig også ønske at udvinde den. Dér starter miljøproblemerne.

Så at fortælle offentligheden at “prøveboringen ikke udgør nogen miljømæssig trussel” er en vildledende og bedste fald fuldstændig ligegyldig oplysning.

Men derudover – uanset om ingeniører og andre mener at kunne bevise, at der ikke er nogen miljømæssige trusler ved at hælde giftstoffer ned i undergrunden og sidenhen deponere forgiftet vand i store, åbne vandbassiner – så er det helt forkert på dette fremskredne tidspunkt, hvor vi har passeret 400 PPM-koncentrationer af CO2 i atmosfæren, at begynde at hente mere gas op af jorden. Vi lever i en tid, hvor vinduet for at redde os selv fra en forbandet klimakatastrofe er ved at lukke og det eneste øvelsen går ud på nu, er at nedtrappe vores afhængighed af de fossile brændsler som gas, kul og olie.

Det haster med den øvelse, og bare fordi aktionærerne i TOTAL kan score nogle grunker på at få solgt noget mere gas, betyder det ikke at de skal have lov til det for enhver pris.

Hvor er de politikere, der har rygrad og moral nok til at sige nej tak til mere grådighed på klimaets bekostning? Hvor er de borgere, som har indsigt nok og styrke nok til at smide hvad de har i hænderne og mobilisere modstand og oprør mod dette fossile energi-vanvid?

Mik Aidt, 51, er journalist, bosiddende i Australien, hvor han skriver for blandt andre klimaforandring.info, culturefutures.org, climatesafety.info, frackfreegeelong.org og mange andre hjemmesider om klimaspørgsmål og fracking.

En kommentar til “Skifergas:
Nej tak til mere grådighed” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Skifergas:
Nej tak til mere grådighed”

  • Er det ikke tankevækkende at teknikken “fracking” er forbudt i Frankrig, hvorfra operatøren Total stammer?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skifergas:
Nej tak til mere grådighed'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger