Peter E. Nielsen renset i sag om tavshedspligt

Peter E. Nielsen renset i sag om tavshedspligt

20. februar 2014 - kl. 0:10 - af

peter_e_nielsenNordjyllands Politi mener ikke, tidligere 1. viceborgmester og socialudvalgsformand fra Frederikshavn Kommune har foretaget sig noget strafbart.

Tidligere 1. viceborgmester og socialudvalgsformand i Frederikshavn Kommune, Peter E. Nielsen (K), bliver nu renset i sagen, hvor Frederikshavn Kommune med daværende borgmester Lars Møller (V) i spidsen kort før kommunalvalget i november anmeldte ham for overtrædelse af sin tavshedspligt.

Nordjyllands Politi har i brev af 17. februar 2014 skrevet til Peter E. Nielsen, der i dag er menigt byrådsmedlem, at efterforskningen standses i sagen, hvor han er sigtet for at have overtrådt sin tavshedspligt samt persondataloven.

Sagen har drejet sig om straffelovens § 152 – brud på tavshedspligten og persondataloven – og politiets afgørelse er i følge brevet til Peter E. Nielsen truffet efter reglerne i retsplejelovens § 749, stk. 2, fordi der, som der står i brevet, ”ikke er en rimelig formodning for, at der er begået noget strafbart”.

Sagens tog sin start, efter NORDJYSKE Stiftstidende havde bragt flere kritiske artikler fra plejehjemmet Drachmannsvænget i Skagen. I den forbindelse bad daværende borgmester Lars Møller (V) forvaltningen om en redegørelse af forløbet. Det interne notat, der blandt andet indeholdt detaljer om en beboers helbredsmæssige tilstand, blev senere sendt til Peter E. Nielsen, som sendte notatet videre til den journalist, der i forvejen havde skrevet om sagen.

”Jeg er meget glad for og lettet over politiets afgørelse. Jeg videresendte den mail, som sagen drejer sig om, fordi jeg mente, sagen var i offentlighedens interesse. Jeg har hele tiden sagt, at det selvfølgelig var en fejl, at jeg ikke fik slettet de få linjer, som var personfølsomme. Mailen blev sendt fra Frederikshavn Kommune til min radioforretnings hoved-mailadresse – ikke til hverken min personlige mailadresse eller til min kommunale mailadresse. Vi er tre-fire mennesker, der løbende kigger i den pågældende indboks, og jeg var ikke tilpas opmærksom på, at man fra kommunens side kunne finde på at sende et dokument, der indeholdt personfølsomme oplysninger til en radioforretning. Det har jeg helt fra begyndelsen beklaget, og det gør jeg fortsat”, siger Peter E. Nielsen.

Sagen har haft store omkostninger for Peter E. Nielsen både personligt og politisk.

”Jeg er i politik for at gøre en forskel. Sådan var det både før sagen, og sådan er det nu her efter sagen. Men det har selvfølgelig været hårdt både for min familie og for mig at have en mistanke hængende over hovedet i fire måneder. Jeg har heldigvis fået opbakning både fra politiske med- og modspillere. Flere har sagt ”Det kunne også være sket for mig.”
Andre har desværre talt og ageret som om, jeg var allerede var dømt, og jeg er skuffet over den måde, den daværende borgmester har håndteret sagen på. Jeg synes, det var mangel på dømmekraft, at jeg blev anmeldt. Tilmed skulle jeg fra en journalist høre nyheden om, at borgmesteren anmeldte sin viceborgmester lige op til valget. Det var utrolig skuffende. Hele forløbet har fået store konsekvenser i forhold til min og Konservatives muligheder for indflydelse i Frederikshavn Kommune, og jeg synes, det kalder på en undskyldning”, siger Peter E. Nielsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Peter E. Nielsen renset i sag om tavshedspligt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER