Sæby Fotoklub starter lokalt kæmpeprojekt

Sæby Fotoklub starter lokalt kæmpeprojekt

19. februar 2014 - kl. 0:09 - af

600x250_FiskerhusetSammen med blandt andet Kystmuseet, der administrerer Lokalhistorisk Arkiv for Sæby, starter Sæby Fotoklub et flerårigt projekt, der i sin enkelthed går ud på at gennemfotografere Sæby’s facader – eller rettere matriklerne i Sæby.

”Lignende projekter har kørt i andre byer, men aldrig været gennemført i Sæby. Så vidt vides, bliver projektet i Sæby da også det største af sin art i det Nordjyske – ja måske i hele landet”, fortæller klubbens leder, Benny Kvistgaard.

”Efter vi nu har været igennem godt et halvt års forberedelse, nærmer tiden sig for, at vi snart skal i gang med selve fotograferingerne. Der er ikke nogen, der på forhånd helt 100 % nøjagtigt kan sige, hvor mange fotos der bliver tale om. Men da der er tale om matrikler, der ligger inden for byskiltene, så er et slag på tasken noget i retning af 4000 til 4500 fotos. Da der så desuden skal tages – måske 2-4 foto af hver bygning, så bliver det nok til i alt rundt regnet 12.000 til 15.000 fotos”.

Alle disse fotos ender ved Lokalhistorisk Arkiv (Kystmuseet), for der at blive gemt for vore efterkommere. Fotoene vil blive registreret og forsynet med GPS koordinater, så man senere vil kunne se, nøjagtig hvor fra det enkelte foto er taget. På den måde får vi et enesstående afbildning af vores by, som den ser ud gennem de nærmeste 3-4 år, som projektet forventes at løbe over.

”Vi er meget beviste omkring folks krav på – og ret til privatliv”, siger Benny Kvistgaard, og kan da således også allerede nu forsikre, at alle personer der er synlige på billedet, det være sig i et vindue, ude på gaden eller lignende, vil blive sløret, således vedkommende ikke kan genkendes.

Mange har spurgt, hvorfor man ikke bare kan nøjes med Google’s Streetview. Svaret er simpelt. Der er kun omkring 5-10 % af Sæby, der er registreret der, og kvaliteten er ikke altid den bedste.

”Vi håber på, at Sæbys beboer synes, det er en rigtig god idé, og vi ser frem til at møde mange af dem, når vi kommer rundt i byen. Ligeledes håber vi, at alle også synes, det er en idé, der er værd at forfølge, og at man er villige til at lade os foretage fotograferingen. I de andre byer her i området, hvor lignende projekter er gennemført – eksempelvis Østervrå, har der ikke været nogen som helst indsigelser”.

Lige inden fotograferingen i en gade, vil der blive lagt en løbeseddel i postkassen på de involverede bygninger. Her står hvordan man skal forholde sig til fotograferingen, hvor man kan se mere om projektet, købe billeder, sige nej tak eller give tilladelse til foto på privat grund. Ind til man modtager denne løbeseddel skal man ikke foretage sig noget.

Allerede nu har klubben mødt stor interesse fra flere private udlejere, mindre udlejningsvirksomheder og boligforeninger, da de hermed også får mulighed for at få registreret deres boliger.

Billederne vil blive gjort online tilgængelige i lav opløsning, når de er redigeret. Herefter vil man kunne bestille et foto af sit hus, og så afhente det ved Foto Click i Vestergade. Prisen vil blive meget rimelig – nemlig samme pris som man skulle have givet, hvis man selv var kommet med billedet til Click. Den eneste ekstra omkostning bliver et mindre håndteringsgebyr, som endnu ikke er fastsat, men som maksimalt kommer til at ligge på kr. 50,- pr. bestilling for private. På klubbens hjemmeside www.saebyfotoklub.dk/www kan der også læses nærmere omkring dette. De beløb, der kommer som overskud, går udelukkende til drift af projektet.

”Vi vil forsøge at holde alle ajour blandt andet gennem www.saebyavis.dk, samt via Sæby Fotoklubs egen hjemmeside www.saebyfotoklub.dk/www , samt evt. andre medier, som vi måtte finde nødvendige. Således kan der allerede nu læses nærmere om projektet på Sæby Fotoklub’s hjemmeside, hvor der også er nærmere omkring, hvad billederne vil blive brugt til, og omkring den lovmæssige side af sagen. Det vil altid være på vores hjemmeside, man vil kunne finde de nyeste oplysninger omkring projektet, og det er også via denne, man skal rette henvendelse, hvis der er spørgsmål til projektet. Vi vil blandt andet lave en ”Spørgsmål & Svar” sektion, som man kan bladre i for at se mere.

Skulle der sidde en enkelt eller to, som kunne tænke sig at være med i projektet som fotografer, så melder man sig blot ind i vores lille klub, så er muligheden for selv at blive en aktiv part i dette projektet til stede”, slutter Benny Kvistgaard.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Fotoklub starter lokalt kæmpeprojekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger