Sparekniven koster stillinger i Frederikshavn Kommune

Sparekniven koster stillinger i Frederikshavn Kommune

17. februar 2014 - kl. 0:02 - af

BirgitHansenFrederikshavn Kommune skal spare 100 millioner på driftsbudgettet, hvilket svarer til ca. 400 stillinger eller 8 % af den samlede medarbejderstab, og Borgmester Birgit Hansen håber, at mange af besparelserne kan findes ved naturlig afgang eller ved at folk selv siger op, og stillingerne ikke bliver genbesat.

Lønninger er den største udgift på kommunens budget, og fyringer vil nok ikke kunne undgås, men selvfølgelig skal andre omkostningsområder også have et eftersyn.

Borgmester Birgit Hansen er godt klar over, at hele sparerunden ikke vil gå så nem, fordi mange af kommunens besparelser skal være gennemført inden nytår 2015, og her er naturlig afgang og om rokeringer ikke tilstrækkelig, men Birgit Hansen håber stadig et godt stykke hen af vejen, at meget kan nås ved naturlig afgang og ved at ansatte selv siger op.

Produktiviteten skal stige og arbejdsgangene være mere rationelle, eller også skal serviceniveauet falde.

”Men vi er også nødt til at se på f.eks. ældreplejen og børnepasning, og her kan vi lade os inspirere af andre kommuner, som har lavere omkostninger på de punkter end os, og se om de har nogle løsninger, vi evt. kan bruge”, siger Birgit Hansen.

 

3 kommentarer til “Sparekniven koster stillinger i Frederikshavn Kommune” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Sparekniven koster stillinger i Frederikshavn Kommune”

  • C.Christoffersen

    Man kunne jo starte i den lille ende, når man siger 100 mil. Hvad med at spare lidt på strømmen i alle kommunens skoler og kontorer. Her i Sæby brænder der altid lys, et eller andet sted i sydskolen efter lukketid. Ligeså i børnehaverne. Det kunne man jo også tænke lidt over.

  • Man kunne også se på alle de ledere der er ansat. Men det er jo lettere at fyre på gulvet. Håber bare byrådet har “nosser” til at tage fra den dyre ende af medarbejder staben. Men det går nok som det plejer, at det er en flok vatnisser som kun tænker på egen vinding.

  • Der vil absolut blive sparet mange penge på at lade lederne gå frivilligt. Lederne i Frederikshavn kommune er dygtige, og de har en betydelig større chance for at finde sig et nyt job, i forhold til den civile medarbejder. Administration har været et af de største effektivitetsslugende problemer særlig efter at der er tilsat ekstrakontrol på næsten alle opgaver der løses indenfor kommunen. Stol på den almindelige medarbejder, fritstil alle kontrollanterne med et tilbud om at de kan komme til at lave den almindelige medarbejders job. Det er effektivitetsforøgelse så det batter.
    Byrådet kan også etablere en forslagskasse “mail” som vil belønne den enkelte medarbejder som kommer med et besparingsforslag, med f.eks. hvad man sparer på et halvt år på dennes forslag. Der er ufatteligt mange dygtige medarbejdere og jeg ved de vil have rigtigt mange forslag. Byrådet bør også lytte til de medarbejdere som kommer frem med jobs som er overflødige. Få dem lukket, og hvis muligt sætte den arbejdsfrie medarbejder over til et sted som yder borgerne service. Ja det er da et par enkle forslag. Jeg ved det er svært at være medlem af byrådet nu, men husk vi borgere står bag jer, når i desværre er nødt til at sige farvel til nogle af jeres dygtige ledere. Det skulle jo også komme, da kommunesammenlægningen netop skulle spare på lederstillinger i administrationen.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sparekniven koster stillinger i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger