Inspiration til at spise god mad<br>…

Inspiration til at spise god mad

17. februar 2014 - kl. 15:07 - af

Manegen_600x250Kræftens Bekæmpelse i Sæby har inviteret Margit Oien til at komme og fortælle om, hvordan man får inspiration til at spise god mad og samtidig sund mad. Margit Oien arbejder til dagligt på Hjørring sygehus som diætist.

Det kan være svært at finde ud af at spise god, men også samtidig sund mad, og ikke mindst svært når Sundhedsstyrelsen også for nyligt har præsenteret nye kostråd – hvad er lige op og ned på det hele?

Som forbruger, er der mange beslutninger, der skal træffes, inden man kan sætte maden på bordet og der er som sagt mange meninger og holdninger om, hvad der er godt og skidt.  Margit Oien vil give de råd, som hun som diætist arbejder ud fra, råd som er veldokumenterede og ikke mindst brugbare i alles hverdag, og kan være med til at inspirere os til at lave god og samtidig sund mad.

Der hersker ikke tvivl om, at en sund livstil såsom sund mad, motion, mindre alkohol, ingen rygning og normal vægt, er faktorer, der medvirker til et godt helbred og forbygger livstilssygdomme heriblandt kræft.

I Kræftens Bekæmpelse forskes der til stadighed i hvilken mad, der er forbyggende imod kræft. Der er ikke tvivl om, at frugt, grønt og fuldkorn er godt, når man taler om forebyggelse af de fleste kræftsygdomme, især mund, spiserør, mave, tarm, bryst og nyrekræft. Derimod er stegt kød, salt og forarbejdede madvarer udskældte madvarer ift. kræftforebyggelse. Grundlæggende kan man dog sige, at vi tåler det meste, bare vi ikke får for meget og det er måske der, vi som danskere skal lære noget.

Lokaludvalget i Sæby håber foredraget kan inspirere os alle til at få en hverdag med mere sund mad og ikke mindst god og lækker mad.

Foredraget afholdes onsdag den 5. marts klokken 19.30 i Manegen.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Inspiration til at spise god mad
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER