Østervrå: Elever i kø efter ny viden

Østervrå: Elever i kø efter ny viden

14. februar 2014 - kl. 11:35 - af

Torslev Skole-Vidensbroend_600x250Vidensbrønd – nyt digitalt medie på Torslev Skoles skolebibliotek fremmer både samarbejde, vidensdeling og kommunikation, og eleverne er vilde med det!

Bevægelse, samarbejde og læring for ALLE til ALLE fag. Det er udgangspunktet for et helt nyt tiltag på skolebiblioteket på Torslev Skole i Østervrå. Vidensbrønd – er et interaktivt gulv, hvor de mange forskellige programmer aktiveres gennem berøring med hænder og fødder. – Gulvet ligner et stort biograflærred og fungerer som en mega Ipad, fortæller skolen. Eksempelvis er flere af aktiviteterne udviklet med henblik på, at en hel klasse kan stå omkring gulvet og skiftevis hoppe ind på gulvet for at finde svar på et givent spørgsmål. Alle skolens elever kan få glæde af gulvet, som i høj grad sikre en kropskinæstetisk tilgang til læring – det at kunne bruge sin krop på flere forskellige måder.

Gulvet styres via et program, og lærerne kan producere forskellige opgaver til deres fag og til alle aldersgrupper. – På den måde understøtter Vidensbrønden tanken om,

at bevægelse og leg er en effektiv tilgang til læring, forklarer skolebibliotekar Pernille Borup Dehn, og mange af opgaverne kræver, at man samarbejder omkring løsningen, på den måde er det samtidig med til at udvikle elevernes sociale kompetencer.

Digitaliseringspuljen
Vidensbrønden deler Torslev Skole med Stensnæsskole i Voerså. Den nye aktivitet er bevilliget igennem den seneste digitaliseringspulje. Det var lærer Kathrine Rhode, som også står bag ID-klassen, der fik ideen til at søge digitaliseringspuljen om et sådan gulv. Eleverne fra Voerså slår to fluer med et smæk, når de alligevel skal til svømning i Østervrå. Her er det planen, at to klasser tager af sted sammen og så skifter mellem de to aktiviteter.

– Lige fra opsætningen og installeringen var eleverne meget nysgerrige og ivrige for at få lov til at prøve gulvet, fortæller skolebibliotekaren. De har meget hurtigt fundet ud af, hvordan det fungerer, så der er rift om at få plads. Interesse er så stor, at skolebiblioteket har været nød til at indføre et reserveringssystem, så alle lærerne har mulighed for at booke gulvet til deres undervisning. I frikvartererne er der også rift blandt eleverne om at få plads til en omgang fodbold eller bordtennis. – Til skolefesten oplevede vi en stor interesse fra forældrenes side, det er rigtigt dejligt, når noget nyt kan være med til at igangsætte en snak mellem forældre og skole omkring læring og undervisning, slutter skolebibliotekaren.

ÅB

Torslev Skole-Vidensbroend_600x400

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Østervrå: Elever i kø efter ny viden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER