Skal Økonomi- og Indenrigs-ministeren overtage styringen?

Skal Økonomi- og Indenrigs-ministeren overtage styringen?

13. februar 2014 - kl. 10:57 - af

BirgitHansenFrederikshavn Kommune skal stramme op om økonomien med det samme, siger borgmester Birgit Hansen.

Hun har modtaget et brev fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, og her står det helt klart, at såfremt Frederikshavn Kommune ikke får styr på økonomien NU, så vil ministeriet overtage styringen og sætte kommune under administration.

”Vi kendte opgaven. Vi ved godt, at vi er den kommune med lavest likviditet. Vi var i gang med opgaven, men det er stadig alvorligt med en løftet pegefinger fra ministeren”, siger Birgit Hansen til TV2Nord.

”Kommune skal nu i gang med sparekniven, budgettet for 2014 SKAL bare holdes”, siger borgmesteren.

Hun har en plan om besparelser for 100 millioner kroner i 2015, hvor servicebudgettet reduceres med tre procent, og så skal nye ansættelser vurderes, for at se om man kan spare nogle stillinger i kommunen.

”Vi skal leve, som vi har råd til. Det kan være, der er steder, hvor serviceniveauet er højere, end vi har råd til, og det er det, vi skal kigge på, om vi kan få mere ud af pengene”, siger Birgit Hansen.

Ministeriet ligger i brevet især vægt på økonomien i slutningen af 2013, hvor der ikke er mere end 486 kroner pr. borger i kassen, så nu skal driftsudgifterne ned,

I første omgang skal kommunen indenfor kort tid svare ministeriet på, hvordan den økonomiske situation ser ud og redegøre for, hvad der skal gøres ved problemet. Og Frederikshavn Kommunes borgmester vil kæmpe for selv at beholde styringen over kommunens penge.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skal Økonomi- og Indenrigs-ministeren overtage styringen?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER