Der er brug for freelance guider…

Der er brug for freelance guider…

10. februar 2014 - kl. 11:43 - af

Torvet sommer2013_600x250Lyst til at blive guide? God til sprog? Interesseret i at fortælle gode historier? – Så har vi brug for dig

Cruise Skagen og Turisthus Nord har brug for flere freelance guider til at fremvise Skagen, Frederikshavn og Sæby for de mange gæster fra hele verden, der årligt gæster vores fantastiske område.

Vi har specielt brug for guider, der taler enten flydende engelsk, tysk, fransk, italiensk eller spansk.

For nuværende råder vi over et guidekorps på ca. 15 engelsktalende og 10 tysktalende guider, men vi får brug for mange flere, når Skagen Havns nye krydstogtkaj på 450 meter står klar i april 2015. Antallet af guider skal fra senest 2015 gerne tælle minimum 35 engelsktalende, 25 tysktalende, 10 fransktalende, 10 italiensktalende og 10 spansktalende guider for at kunne efterkomme den forventede efterspørgsel.

Turisthus Nord modtager flere og flere bestillinger på guidede ture og øger antallet af programsatte guidede ture især i Sæby og Frederikshavn området og har derfor også brug for en del flere guider end hidtil.

Vi afholder derfor et guidekursus , der omhandler Skagen, Frederikshavn og Sæby området.

Kurset kører over 2 semestre – fra 22. marts – 27. maj og fra 7. september – 2. november 2014 og det består af både teoretisk undervisning og undervisning på attraktioner, seværdigheder og i naturen.

INFORMATION OM GUIDEKURSUS 2014

Hvem er Cruise Skagen Denmark?

Cruise Skagen Denmark er en forening dannet i 1999. Foreningens medlemmer er – Frederikshavn Kommune, Skagen Havn, Turisthus Nord, Skagen Handelsstandsforening og Saga Shipping Skagen. Foreningens formål er at tiltrække krydstogtturisme til Skagen. Skagen har siden 1999 modtaget over 60 anløb af krydstogtskibe. Cruise Skagen Denmarks målgruppe er europæiske og amerikanske krydstogtrederier. Cruise Skagen Denmark har siden 2002 udannet guider til brug i forbindelse med anløb af krydstogtskibe og til opgaver for Turisthus Nord.

Hvorfor et guidekursus?

Cruise Skagen og Turisthus Nord råder for nuværende over et guidekorps på ca. 15 engelsktalende og 10 tysktalende guider, men vi får fra 2015 brug for mange flere. Skagen Havn er i færd med at bygge en stor krydstogtkaj på 450 meter, der skal stå klar i april 2015. Det betyder, at Skagen vil blive i stand til at modtage meget større krydstogtskibe til kaj end det er tilfældet nu, hvor skibe over 164 meter må ligge for anker på reden uden for Skagen Havn. Denne begrænsning har hidtil betydet, at flere rederier har valgt Skagen fra som krydstogtdestination, da de ikke har ønsket at skulle sende deres passagerer i land med de små tenderbåde. I Cruise Skagen arbejder vi derfor intenst med at tiltrække anløb af større skibe fra 2015 og heldigvis er der stor interesse fra rederierne herfor. Vi får derfor brug for minimum 35 engelsktalende, 25 tysktalende, 10 fransktalende, 10 italiensktalende og 10 spansktalende guider for at kunne efterkomme den forventede efterspørgsel.

Turisthus Nord er i færd med at øge antallet af guidede ture især i Sæby og Frederikshavn området og har derfor også brug for en del flere guider end hidtil.

Forudsætninger for at deltage i guidekurset

For at kunne deltage i guidekurset skal du kunne tale og læse dansk. Endvidere skal du kunne tale enten flydende engelsk, tysk, italiensk, fransk eller spansk. Undervisningen foregår på dansk, men når vi skal øve guid-selv, da skal du tale på det sprog, som du efterfølgende ønsker at guide på.

Du skal endvidere være fyldt 20 år, være rask og mobil og have en klar og tydelig stemme, der kan høres af en gruppe gæster også i det fri, hvor der ikke er nogen mikrofon at tale i.

Der er ikke nogen øvre aldersgrænse, så længe du opfylder ovenstående betingelser.

Guidekursus 2014

Inden kurset går i gang, bliver du indkaldt til en sprog- og formidlingstest. Hertil skal du forberede en tekst på ca. 1 A4 side om Skagen, Frederikshavn eller Sæby ud fra dit kendskab til området. Teksten skal være på det sprog, som du ønsker at guide på – engelsk, tysk, fransk, spansk eller italiensk. Under testen fremlægger du det, som du har forberedt. På den baggrund vurderer vi om dit sproglige niveau og din formidling af det valgte stof er på højde med det forventede. Herved finder både vi og du ud af, om guidekurset er en god idé for dig.

På første kursusaften udleverer vi en del materiale, som skal læses i løbet af kurset. Der udleveres ikke en læseplan, så du må selv vurdere, hvornår stoffet skal læses.

Teoretisk undervisning

På tirsdagskurserne går vi i dybden med ting, som er relevante for at kunne guide i Frederikshavn kommunes område.

On location undervisning

Denne del af kurset er opbygget således, at guideinstruktøren den første kursusdag underviser i de ting, der er omfattet af dagens program samt i guideteknik. Den påfølgende kursusdag er det så kursisterne, der på skift øver sig i at guide – at formidle dels det, som instruktøren har fortalt på undervisningsdagen suppleret med stof fra det udleverede materiale. Der øves på disse dage både indhold og guideteknik.

Efter kurset

Når man har bestået kurset bliver man tilknyttet Cruise Skagen Denmarks guidekorps og Turisthus Nords guidekorps på freelance basis. Der er således ikke tale om fuldtidsjobs, så det skal være lysten og interessen, der driver værket.

De guidejobs, der er, kan falde både på hverdage og i weekender og nogen gange kan du blive tilkaldt med kort varsel. Derfor er det vigtigt, at du er til rådighed i så vidt muligt omfang.

Turisthus Nord har for eksempel over 400 guidede ture om året, som er dels programsatte ture og dels ture bestilt af individuelle grupper. Cruise Skagen har et varieret antal ture hvert år afhængigt af antal krydstogtanløb og efterspørgslen.

Jeg håber, at ovenstående dækker nogle af de spørgsmål du måtte have til kurset og det at være guide, ellers er du velkommen til at kontakte mig.

Anne Sofie Rønne – Cruise Manager – Cruise Skagen – Vestre Strandvej 10 – 9990 Skagen – Tlf. +45 21 44 39 91 – Mail. info@cruiseskagen.dk  –  www.cruiseskagen.dk

Programmet for guidekursus 2014 kan du læse her

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Der er brug for freelance guider...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger