Årsmøde hos de frivillige i Røde Kors

Årsmøde hos de frivillige i Røde Kors

10. februar 2014 - kl. 1:30 - af

Røde Kors-frivillighedsdagFrivillige i Røde Kors har været samlet til årsmøde i Hjallerup Kulturcenter.

Den årlige Frivilligdag i Netværk Nord havde denne gang samlet over 200 deltagere fra 25 nordjyske afdelinger, der fik ny inspiration og input til eftertanke med sig hjem.

Det var syvende gang netværket arrangerede temadag for de frivillige. I sin velkomst glædede formand Lillian E. Christensen, Sæby sig over det flotte fremmøde. Hun kunne oplyse, at udvalget efter sidste årsmøde havde bibeholdt de frivillige kræfter med Peter Theilmann, Ålborg, Arne Mortensen, Dr.lund, der har ansvar for arbejdsgruppen for butikkerne, førstehjælp og økonomien. Ny i udvalget er Inger Ejstrud, Sæby, som har fået til opgave at varetaget integration og aktiviteterne omkring lektiecaféen samt formand Lillian E. Christensen, der står for Nørklerne og Besøgstjenesten.

Præsident i Røde Kors Susanne Larsen gav en statusopdatering på frivillighedsordningen. Hun udtrykt bl.a. et stort ønske om, at endnu flere, ville tage del i opgaven med at løfte de mange opgaver som Røde Kors arbejder med. Der var mange roser til de frivillige, også til Røde Kors butikkerne, som med deres overskud leverer en stor del af de økonomiske midler, der går til aktiviteterne.

– Fremover vil samarbejde mellem det offentlige og de frivillige blive noget af det nye, der kommer til at præget arbejdet indenfor Røde Kors, lød det fra præsidenten.

Folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen talte om frivilligt socialt arbejde set med politiske øjne. Hans klare holdning er, at det frivillige arbejde skal værdsættes noget mere, uden at der bliver drevet rovdrift på de frivillige. Flemming Møller Mortensen roste i høj grad også de frivillige, og det arbejde Røde Kors gør.

Projektleder Vibeke Lenskjold fortalte efter frokosten om Røde Kors sundhedsklinik. Klinikken henvender sig til de ca. 5.000 mennesker, der lever uden lovligt ophold i Danmark. Klinikken er udelukkende bemandet med frivillige læger, sygeplejersker, tandlæger og fysioterapeuter.

Dagens sidste indlæg kom fra Kristine Sejr, der fortalte om at være frivillig på Kofoeds Skole i Ålborg.

FAKTA om Netværk Nord
Samling af 25 nordjyske Røde Kors afdelinger

Arrangerer temadagen Frivilliges Årsmøde

Overordnet netværk for de forskellige aktiviteter:

Besøgstjenesten, Nørklerne Integrationsdag

På landsplan er der 25.000 frivillige i Røde Kors

ÅB

Røde Kors-frivillighedsdag 2_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årsmøde hos de frivillige i Røde Kors ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER