Hærvejen forbi Understed<br>…

Hærvejen forbi Understed

9. februar 2014 - kl. 12:27 - af

IMG_0833_600x250I forbindelse med et tværkommunalt samarbejde, som skal videreføre Hærvejen fra Viborg til Vendsyssel, har Frederikshavn Kommunes Center for Teknik og Miljø fastlagt vandreruten til at gå forbi et eksisterende shelter nær Granly og Hestvangvej syd for Understed.

Imidlertid er vejadgangen for almenheden til shelteret aldrig blevet sikret ved skriftlige aftaler, tinglyst eller optaget som offentlig sti. Formålet er at fremtidssikre forløbet af den nationale hærvejsrute.

Vejen henligger i dag som grusvej, ind imellem med græs mellem køresporene. Center og Park har indgået aftale om vedligeholdelse og græsklipning. Det er meningen, at kommunen alene er forpligtet, hvad angår det slid, gående og cykler til og fra shelteret kan medføre. De involverede lodsejere er hørt i sagen.

I den kommunale sagsfremstilling peges der på, at når en privat fællesvej optages som offentlig sti, vil der normalt ikke skulle udbetales erstatning, da der ikke kan dokumenteres et værditab.

Teknisk udvalg har sagen til drøftelse på sit kommende udvalgsmøde. Udvalget har Lars Mejlvang Møller (V) som formand og består i øvrigt af Anders Broholm (V), Flemming Rasmussen (O), Kenneth Bergen (A), Peter E. Nielsen (C), Karl Falden (A) samt Bahram Dehghan (A).

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hærvejen forbi Understed
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger