Sæby Apotek: Forstoppelse på grund af medicin

Sæby Apotek: Forstoppelse på grund af medicin

9. februar 2014 - kl. 0:03 - af

apo1 600x250Som vi skrev for nylig, er der bivirkninger ved stort set alle lægemidler, og heldigvis er det langt fra alle der har problemer med bivirkninger.

En gruppe skiller sig imidlertid lidt ud, idet lægemidler der virker stærkt smertestillende ofte giver anledning til forstoppelse. Denne bivirkning er, som alt andet afhængig af den enkelte og ikke mindst dosis.

Typisk ser vi hos personer, der behandles med morfin og morfin lignende lægemidler, og måske ikke er i stand til at bevæge sig så meget, at de bliver forstoppet.

På apoteket kan vi hjælpe med lægemidler, som kan afhjælpe forstoppelsen. Normalt vil vi anbefale lægemidler, som giver tarmene noget at arbejde med, og som holder vand i tarmene til at holde indholdet blødt, men er tarmene påvirket af f.eks. morfin, er man under tiden nødt til at bruge et afføringsmiddel, som stimulerer tarmene til at arbejde.

Har man fået en forstoppelse, kan man, alt efter hvordan den er, afhjælpe med et klysma, som hjælper med at tømme ud i endetarmen, eller er der stop længere oppe, kan man bruge et præparat der opløses i vand og drikkes. Dette præparat transporterer populært sagt vand frem til der hvor tarmindholdet er blevet for fast, og hjælper med at bløde det op. under tiden skal man bruge 8-10 breve på en sådan behandling, Efterfølgende er det vigtigt at sørge for rigelig væske og bevægelse.

Spørg på apoteket efter den løsning, som er bedst for dig. God week-end

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek: Forstoppelse på grund af medicin' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER