Boring efter skifergas til ny kommunal behandling

Boring efter skifergas til ny kommunal behandling

8. februar 2014 - kl. 11:31 - af

Skifergas_600x250Byrådets økonomiudvalg skal på sit møde den 14. februar drøfte et punkt vedr. skifergasprøveboring på en ejendom på Ovnstrupvej ved Dybvad.

For et år siden besluttede det daværende byråd, at der skulle udarbejdes en vurdering af virkningerne på miljøet – en såkaldt VVM-redegørelse – for projektet.

Som en del af plan- og VVM-processen afholdt kommunen for-offentlighedsfase i nogle uger af juni og juli i fjor. I denne fase modtog kommunen 14 indsigelser, som blev fremlagt for byrådet i december måned. Byrådet besluttede at igangsætte konkret planlægning og VVM for projektet samt indarbejde indsigelserne heri.

Center for Teknik & Miljø har endvidere udarbejdet et forslag til en VVM med miljørapport samt en lokalplan med kommuneplantillæg, der muliggør at etablere en efterforskningsboring efter skifergas på stedet. Forslagene skal sendes i offentlig høring i en periode på minimum 8 uger, hvorefter eventuelle

indsigelser behandles og fremlægges for byrådet med henblik på endelig vedtagelse af dokumenterne på byrådsmødet den 25. juni 2014.

I økonomiudvalget har disse byrådsmedlemmer sæde: borgmester Birgit S. Hansen (A), Lars Møller (V), Bjarne Kvist (A), Carsten Sørensen (0), Ole Rørbæk Jensen (A), Jens Ole Jensen (V) samt Ida Skov (Ø).

Læs evt. mere her:

http://frederikshavn.dk/meetings/%C3%98konomiudvalget%20(%C3%85ben)/2014/12-02-2014/Dagsorden%20(%C3%85ben)/%C3%98U-12-02-2014%20-%2000%20Dagsorden%20uden%20bilag.pdf

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Boring efter skifergas til ny kommunal behandling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER