Musik og indspilning af CD i børnehøjde

Musik og indspilning af CD i børnehøjde

7. februar 2014 - kl. 15:21 - af

SONY DSCBørnegården på Brolæggervej har rettet fokus på musikalsk udfoldelse i tre uger.

For godt et år siden pirrede en idé personalet på Børnegården. En idé affødt af en henvendelse fra Musikmanden Henrik, som kontaktede dem før jul 2012. Timingen for musikprojektet passede imidlertid ikke ind i deres program på daværende tidspunkt. Derfor tog de en beslutning og planlagde projektet til at løbe af stablen i forbindelse med Børnegårdens traditionelle 3-ugers projekt her i januar 2014.

Derfor har de seneste tre uger budt på masser af sang, masser af leg med instrumenter, udgivelse af Børnegårdens sangbog, besøg af forældre og bedsteforældre, som har introduceret saxofon, trompet, trækbasun og keyboard for børnene, indspilning af CD, koncert for naboerne i nr. 4 og stor finale – koncert for forældre og bedsteforældre.

Det har været en minderig oplevelse at møde rigtige instrumenter og deres udøvere. Der er blevet studeret, spillet og prøvet til stor fornøjelse for alle. Desuden har de ældste børn (kommende skolebørn) været på besøg på Rosengården, hvor de gav en halv times koncert med nye og gamle børnesange. Et utroligt givende møde mellem børn og ældre mennesker.

Børnegården er utrolig stolt af, at Rosengården tog imod deres tilbud. Glæden ved sangen og musikken gik hånd i hånd både for små og store. De blev selvfølgelig forkælede bagefter med dejligt mad ved veldækkede borde sammen med beboerne.

En lærerig oplevelse, hvor masser af menneskelige kvalifikationer kom i spil, så som at vise mod, at stå frem, at fornemme timing, at være på, at opføre sig passende, at møde gamle mennesker og at være både vedholdende og tålmodige, og børnene gik turen både ud og hjem trods vinterkulde og slud.

Onsdag den 5. februar var et andet højdepunkt i projektet, nemlig dagen, hvor børnene indspillede deres egen CD. På Børnegårdens loft var der etableret et lille studie, hvor Henrik – Musikmanden og pædagog Peder Davidsen stod for den instrumentale del med kontrabas og guitar.

På fantastisk vis fandt alle børn fra vuggestue til kommende skolebørn de bedste sangstemmer frem, og efter 4 timers intens arbejde, var råmaterialet klar til Musikmanden.

Torsdag blev børnene igen udfordret. De fik besøg af naboerne, nemlig Børnehaven Brolæggervej 4, som de havde inviteret til at høre deres koncert – en generalprøve på den store finale. Et spændende møde, hvor børn sang for børn – et fyrværkeri af energi.

Afslutningen på projektet, nemlig koncerten for forældre og bedsteforældre på Sæby Skole blev en kanon succes. Spændingen blandt børnene var stor hele den lange fredag formiddag, Men fredag eftermiddag gav børnene den gas på Sæby Skole! Ikke et øje var tørt. Ca. 100 forældre, bedsteforældre og børn var mødt op for at se og høre Børnegårdens Børnekor.

Efterfølgende holdt de reception med grønt boblevand og små kager. Forældrerådet gav en hånd med til alt det praktiske, som gjorde at alt gik op i en højere enhed. Det har været en utrolig rejse for alle.

De lykkedes med deres projekt – og venter nu spændt på deres færdige CD!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musik og indspilning af CD i børnehøjde ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER