”Her går solen aldrig ned” – Drachmann i Skagen og Sæby

”Her går solen aldrig ned” – Drachmann i Skagen og Sæby

7. februar 2014 - kl. 12:16 - af

2-IMGI efteråret 2013 udsendte Hans Gregersen en stor bog om Drachmann, “Her går solen aldrig ned”, som lagde hovedvægten på hans forhold til Skagen og den legendariske kunstnerkreds. Nu er der mulighed for at komme tæt på Skagens og Sæbys kunstneriske guldalder, når Hans Gregersen holder foredrag om Drachmann i Skagen og Sæby ved et arrangement onsdag den 19. februar kl. 19 i Musikhuset, Skolegade i Sæby, arrangeret af Sæby Museumsforening.

I 1871 kom den unge, opløbne kunstnerspire Holger Drachmann for første gang til det fjerne Skagen. Han forelskede sig i det særegne sted, og resten af livet blev fiskerbyen en af de faste stationer i hans forfløjne og turbulente tilværelse. Den var præget af et flittigt virke som forfatter og maler, af hans tre ægteskaber og forskellige kærlighedsforhold til yngre kvinder.

Forfatteren Hans Gregersen giver i sin bog en bred skildring af Holger Drachmanns omtumlede liv med særlig fokus på hans nære forhold til Skagen, lokalbefolkningen og den legendariske kunstnerkreds med familierne Krøyer og Ancher som frontfigurer.

Årene omkring forrige århundredskifte var Skagens kunstneriske guldalder, men den glitrende overflade havde også en bagside i form af økonomiske problemer og spændinger kunstnerne indbyrdes. Hertil kom, at både Krøyer og Drachmann med tiden fik alvorlige psykiske problemer, der medførte indlæggelse på sindssygehospitaler og nerveklinikker. Så alt var langt fra ”Hip,hip, Hurra !” i Skagen. Når tummelen i Skagen blev for slem, var Sæby er kært fristed for Drachmann, som så slog sig ned nogle dage på enten Hotel Harmonien eller Kur- og Badehotellet. Det vil fremgå af Hans Gregersen foredrag.

Hans Gregersen har bygget sin stemningsfulde fortælling om Holger Drachmann og Skagen på et stort kildemateriale, ikke mindst breve fra og til bogens hovedperson.

Hans Gregersen har et omfattende kulturhistorisk forfatterskab bag sig. Siden 1975 har han udgivet knap 70 bøger.

Udover at være forfatter og historiker er Hans Gregersen en glimrende fortæller.

Medlemmer af Sæby Museumsforening har gratis adgang, mens andre gæster må betale 50 kr. i entre.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Her går solen aldrig ned” – Drachmann i Skagen og Sæby ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER