Informationsmøde for ansatte på Danish Crown i dag

Informationsmøde for ansatte på Danish Crown i dag

4. februar 2014 - kl. 16:11 - af

Danish crown_600x250Der er mangel på slagtesvin på DC’s anlæg rundt om i landet. Konsekvensen er, at 350 medarbejdere står til at miste jobbet, mens 472 medarbejdere i Faaborg allerede har gjort det som følge af den strukturplan, Danish Crowns bestyrelse vedtog den 16. januar.

Situationen drøftes i denne uge på en række informationsmøder på de danske slagterier, hvor fabrikschefer og tillidsfolk i fællesskab orienterer medarbejderne.

– Det er rigtig ærgerligt, at vi nu må sige farvel til nogle af vores kolleger rundt om på slagterierne. Situationen er værre, end jeg troede for bare et par måneder siden, siger formand for Tillidsmandskollegiet Lars Mose.

Manglen på slagtesvin betyder ikke kun noget for antallet af arbejdspladser. Det har også stor betydning for omkostningerne og dermed for, hvad varerne koster at lave.

– Nogle af udgifterne på anlæggene forbliver de samme, selvom vi mangler slagtesvin. Derfor leder vi efter en løsning, som betyder, at vi ikke skal sige farvel til kolleger igen om et år. Og året efter. Og året efter. Så vi skal være med til at vende udviklingen nu, siger Lars Mose.

Viden gives videre
Sammen med sine tillidsmandskolleger har Lars Mose været med i hele forløbet og deltaget i de seneste ugers mange drøftelser med DC Porks ledelse. Det har givet dem en stor indsigt i, hvordan tingene forholder sig, og det vil han gerne give videre til kollegerne.

– Jeg må desværre indrømme, at ud fra de informationer, vi nu har fået gennem de mange drøftelser med ledelsen i Randers, er jeg ikke i tvivl om, at situationen i dag er alvorlig for alle DC’s danske slagterier og ikke mindst alle kollegerne på de forskellige anlæg. Derfor er det vigtigt, at informationerne nu bliver givet videre, så alle ved, hvad det er, vi skal forholde os til, siger Lars Mose.

Tal på svinene
Tallene fra DC Pork taler sit tydelige sprog. Der mangler mindst 20.000 grise på de danske slagterier allerede nu, og fremtiden ser ikke meget lysere ud, hvis ikke der bliver fundet nogle løsninger. Der vil mangle 10.000 igen om et år og yderligere 10.000 igen om to år.

– Som koncern er Danish Crown en meget stærk virksomhed. Men den danske del er svagere end resten, og det skal der rettes op på. Jeg vil langt hellere være med til at udvikle virksomheden og skabe arbejdspladser, end jeg vil afskedige medarbejdere. Men finder vi ikke fælles fodslag, står vi over for lukning af et slagteri inden for en overskuelig fremtid, siger CEO for DC Pork Jesper Friis.

5 kommentarer til “Informationsmøde for ansatte på Danish Crown i dag” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Informationsmøde for ansatte på Danish Crown i dag”

 • Poul Sørensen

  Afgift på Dyr der krydser grænsen før de er slagtet

 • Søren Kristiansen

  Afgift, afgift, afgift.
  Er det virkelig løsningen på landets problemer ?

 • Flemming Gadensgaard

  Afgift?? Vi sender ikke grise til Tyskland for at blive rige, men for at overleve. Hvis DC gir prisen, ja så får de grisen. Det gir ikke flere grise til DC hvis der kommer afgift på eksport. Vi kan ikke leve af den pris DC gir. Det er sjovt som folk tror afgifter løser alle problemer.

 • Inger Frølner

  Bemærkelsesværdigt så er prisen i forretningerne på svinekød jo nedad gående, jeg købte selv den anden dag 800 g fars for 15,- kr. Men det er jo ikke altid lige nemt at se hvilket land som kødet kommer fra.

  Få prisen på svinekød op igen og mærk det tydeligt at det er dansk kød, så vi kan beholde vores lokale danske arbejdspladser og landmænd.

  Ved godt at det er svært for griseavlerne at få prisen presset op.

 • Søren Kristiansen

  Politikerne må tage deres del af ansvaret og lette lidt på alle de afgifter og restriktioner de har trukket ned over erhvervet.
  Grøn omstilling er OK, det er bare ikke lige nu vi har råd til den.
  Et par år hvor vi “sviner” lige så meget som dem vi konkurrerer med overlever vi nok, og kan vi holde lønningerne i ro skal Tyskerne og Polakkerne nok komme op på et niveau der gør vi igen bliver konkurrencedygtige.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Informationsmøde for ansatte på Danish Crown i dag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER