Sæby Apotek informerer om brusetabletter

Sæby Apotek informerer om brusetabletter

2. februar 2014 - kl. 0:38 - af

apo1 600x250”Jeg vil gerne have nogle smertestillende brusetabletter” – et ønske der dagligt fremsættes på apoteket.

Det er fuldt forståeligt, at man gerne vil have smertestillende medicin flydende, fordi det virker meget hurtigt. Det er dog ikke kun fordele ved brusetabletter. Lider man af forhøjet blodtryk, eller er man på saltfattig kur, skal man passe på, for brusetabletter af enhver art indeholder en del natrium, som kan være medvirkende til forhøjet blodtryk.

Tager man maksimal døgndosis af en smertestillende brusetablet, får man op imod 7 g. salt – anbefalingerne til danskernes indtag af salt er højst 5-6 g pr dag. – det er de færreste danskere der får så lidt. Kvinder indtager typisk 7-8 g og mænd 9-11 g. dagligt.

Er man i risikogruppen bør man overveje en ekstra gang om det er brusetabletter man skal bruge i stedet for traditionelle tabletter. I den overvejelse bør naturligvis indgå om det er noget der kun sker en gang imellem, eller om det er flere gange om ugen man har behov for brusetabletter.

Brusetabletter til slimløsning indeholder generelt mindre salt, typisk mellem 0,35 og 0,7 g pr døgndosis.

Er du i tvivl om hvilket lægemiddel du skal vælge til hovedpine, så spørg på apoteket, og husk at fortælle os, hvis du lider af forhøjet blodtryk eller er på saltdiæt, så kan vi meget bedre vejlede dig..

God weekend

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer om brusetabletter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER