Sæby Apotek informerer – bivirkninger

Sæby Apotek informerer – bivirkninger

19. januar 2014 - kl. 10:58 - af

apo1 600x250Er der bivirkninger? – et spørgsmål som vi i apoteket bliver mødt med dagligt, og JA medicin har bivirkninger, nogle værre end andre, og nogle mennesker oplever bivirkninger med et lægemiddel, medens andre overhovedet ikke skænker det en tanke.

Bivirkninger er mange ting. De fleste oplevede bivirkninger er milde og forbigående, og ofte stamme fra mave/tarm kanalen, f.eks. kvalme, luft i maven, mavesmerter og diarre. En anden hyppig bivirkning er mundtørhed. Generne i maven kan man ofte forebygge ved at tage medicinen sammen med noget mad, Får man mundtørhed, hvilket er en hyppig bivirkning ved lægemidler til behandling af f.eks. depression, kan man bruge sugetabletter med xylitol og æblesyre, eller en mundgel, som tilfører munden fugtighed. Det er i øvrigt vigtigt, at man behandler mundtørhed, ellers kan der blive problemer med tænderne.

Andre bivirkninger er langt alvorligere og kan give varige skader. Til gengæld er de sjældne, idet myndighederne ikke accepterer lægemidler til almindeligt brug med hyppigt forekommende alvorlige bivirkninger, man laver ganske enkelt en afvejning af lægemidlets fordele i forhold til dets ulemper.

Med enhver lægemiddelpakke i Danmark følger en indlægsseddel, hvor lægemidlets virkning og bivirkninger er oplistet, sidstnævnte ofte med angivelse af hyppighed. Listen kan ofte blive lang. Det skal man ikke lade sig afskrække af, og undlade at tage den medicin som kan hjælpe Listen er lang fordi lægemiddelproducenterne skal medtage alle de bivirkninger, der er indrapporteret på lægemidlet, også selv om det ekstremt sjældne.
Er man i tvivl om bivirkninger, eller usikker på det, kan man altid rådføre sig med apoteket eller sin praktiserende læge eller den læge der har sat behandlingen i gang. Man bør aldrig afbryde en behandling uden at have talt med sin læge.

Oplever man en bivirkning, som ikke er omtalt på indlægssedlen er der mulighed for selv at indberette den til Sundhedsstyrelsen på www.meldenbivirkning.dk Lægen eller apoteket kan hjælpe med at gøre det.

God weekend.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer – bivirkninger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER