Skolereformen og Frederikshavn Kommune

Skolereformen og Frederikshavn Kommune

10. december 2013 - kl. 0:16 - af

– baren er sat højt og nye samarbejdsparter tænkes ind.

Frederikshavn Kommune har taget arbejdstøjet på, og mange gode kræfter er sat ind på at omsætte skolereformens rammer og indhold med virkning fra 1. august 2014. Vi sætter baren højt og reformen skal udmøntes klogt, modigt og smidigt.

”Med reformen opstår der helt nye muligheder for indretningen af den danske folkeskole. Reformen åbner en række nye døre, der giver os mulighed for at udfordre os selv og hinanden til at tænke nyt og at sætte engagement og handling bag ordene”, pointerer børne- og ungdomsudvalgets formand, Christina Lykke Eriksen (SF). ”Reformen handler ikke om at gøre mere af det sammen, det handler om at gøre mere af det, vi er gode til og samtidig opsøge ny viden, nye erfaringer og nye samarbejder, som kan gøre en god skole endnu bedre. Som politiker er jeg meget ydmyg over for opgaven, og meget stolt af at være med i beslutningsprocessen. Både politikere og medarbejdere skal have modet til at gribe chancen – og det er jeg sikker på, vi alle har. For uanset hvem vi er, og hvad vi laver, så tror jeg, vi alle kan være enige om, at vi gerne vil have en skole, hvor børnene lærer og trives mest muligt”, siger Christina Lykke Eriksen.

Inden reformen kan realiseres pr. august 2014 ligger et stort og intensivt arbejde. Direktør for Børn og Kultur, Heidi Becker-Rasmussen, udtaler: ”Reformen er et fælles projekt for alle os, der arbejder på skole- og børneområdet. Vi er i fuld gang med at omsætte reformens mål og intentioner til løsninger, der beriger og udvikler vores folkeskoler. Det er meget vigtigt for os, at vi har en bred inddragelse af mange forskellige kompetencer og synsvinkler. Folkeskolen er ikke en ø i kommunen, den er landfast med vores dagtilbud, fritidstilbud, musik- og ungdomsskole osv. De faglige organisationer, elever og forældre, samt erhvervs-, forenings-, kultur- og idrætslivet er alle med i vores reformarbejde.”
Undervisningschef Vibeke Post Madsen fortæller, at arbejdsgrupperne skal arbejde med en ny skolepolitik, den understøttende undervisning, specialområdet, videndeling, udskoling, valgfag og meget mere:” Jeg er meget, meget glad for den positive og store tilslutning, der har været til vores arbejdsgrupper, og jeg glæder mig til at se deres anbefalinger til, hvordan Frederikshavn Kommune kan omsætte reformen til en ny og spændende praksis til gavn og glæde for elever, ansatte og lokalsamfundet”.

Frederikshavn Kommune har udarbejdet en hjemmeside om skolereformen. Her kan du læse mere om reformen, arbejdsgrupperne m.m. Hjemmesiden lanceres den 9. december 2013, og har adressen er: http://skolereform.frederikshavn.dk

Få mere at vide hos:
Heidi Becker-Rasmussen
Direktør
Tlf. 98 45 90 90
hera@frederikshavn.dk

Vibeke Post Madsen
Centerchef
Undervisning og Tværgående Ungeindsats
98459002
vimd@frederikshavn.dk

Betina Tønder
Chefkonsulent
tlf. 98 45 92 05
beto@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skolereformen og Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger